Meksikansk mat:

Vekker oppsikt: - Tar helt av

Det startet med en kongresshøring. Nå har «romvesenene» blitt en viral matrett.

SKAPER REAKSJONER: Folk gir denne nykommeren både ris og ros i sosiale medier. Foto: X/Twitter.
SKAPER REAKSJONER: Folk gir denne nykommeren både ris og ros i sosiale medier. Foto: X/Twitter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Tidligere i september ble to snodige figurer vist fram i den meksikanske kongressen, presentert som «mer enn 1000 år gamle ikke-menneskelige lik».

De små vesenene, som har vakt oppsikt verden over, lå i hvert sitt glassmontre - med tre fingre på hver hånd - til allment skue.

Blir matrett

Helsprø romvesen-spekulasjoner skøyt fart etter opptrinnet, og flere meksikanske «ufologer» mente de små vesenene kunne omskrive hele historien, ifølge Fox News.

I kjølvannet av den kontroversielle høringen har de to små nå tatt Nord-Amerika med storm - og til og med funnet sin plass i det meksikanske kjøkken.

«ROMVESEN»: Det som liksom skal forestille «liket» av et ikke-menneskelig vesen ble vist fram i kongressen i Mexico. Foto: REUTERS/Henry Romero/NTB
«ROMVESEN»: Det som liksom skal forestille «liket» av et ikke-menneskelig vesen ble vist fram i kongressen i Mexico. Foto: REUTERS/Henry Romero/NTB Vis mer

- Tatt helt av

Etter at «vesenene» ble vist fram i kongressen, har figurene fått mange kjære navn. Flere omtaler de som blant annet romvesener, ET-figurer og mumier.

Uansett titulering, har interessen for skapningene gått over all forventning. Nå lages det altså til og med matretter som hyller de to små - og retten har fått sitt helt egne, passende navn: Nemlig Tamaliens.

På X, tidligere kjent som Twitter, florerer det nå av Tamaliens-oppskrifter, som baserer seg på en deig fylt med ost, som så friteres.

SKAPER REAKSJONER: Ville du spist dette? Foto: Skjermdump X/Twitter.
SKAPER REAKSJONER: Ville du spist dette? Foto: Skjermdump X/Twitter. Vis mer

- Det viktigste er å forme deigen som det velkjente vesenet, skriver en bruker, som legger til at man gjerne må frese «romvesenet» litt i panna før man friterer kroppen.

- Jeg har ledd i tjue minutter. Tenk at folk faktisk gjør dette. Det har tatt helt av, skriver en annen.

Flere skriver at de har prøvd å lage Tamaliens hjemme, til stor suksess.

- Dette smaker faktisk kjempegodt. Aldri mer tortillas til tacoen her, skriver en bruker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer