Donald Trump

Vekker reaksjoner: - Upassende

For noen uker siden sa topp-republikaneren at Trump hadde ansvar for angrepet på Kongressen. Så dukket han opp på Mar-a-Lago.

MØTE: Etter et møte med tidligere president Donald Trump, skrev Kevin McCarthy blant annet i en uttalelse at «den radikale demokratiske agendaen må stoppes, for landets skyld». Foto: Kevin McCarthy for Congress

MØTE: Etter et møte med tidligere president Donald Trump, skrev Kevin McCarthy blant annet i en uttalelse at «den radikale demokratiske agendaen må stoppes, for landets skyld». Foto: Kevin McCarthy for Congress

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært en innholdsrik uke for det republikanske partiet og deres minoritetsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy.

Tidligere president Donald Trumps riksrettssak nærmer seg med stormskritt og den nyvalgte republikaneren Marjorie Taylor Greene har blitt kastet ut fra arbeidskomiteer. I tillegg ble det holdt et flere timer langt, angivelig opphetet, møte om Liz Cheneys posisjon i partiet, ifølge Politico.

- Rasende

Den mest konservative fløyen i partiet ville nedgradere Cheney, men flertallet ville det annerledes. Det ble bestemt at Cheney skal være partiets nummer tre i Representantenes hus, til tross for at hun var en av ti republikanske representanter som støttet forslaget om å reise riksrett mot tidligere president Donald Trump.

Cheneys seier var også en seier for McCarthy, som tok henne i forsvar under møtet, ifølge Washington Post. Han dyttet også Greene-problemet over på den demokratiske majoriteten i Huset.

Men McCarthy skal ha klart å opprøre et viktig medlem av partiet: Donald Trump.

En kilde forteller til CNN at den tidligere presidenten skal ha vært «rasende de siste to dagene». At McCarthy sto opp for Cheney og ikke straffet henne for riksrettsstemmen, anser Trump angivelig for et svik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer