NAV-drapet

Vekket av sirenene: - Veldig dramatisk

Mandag våknet Andreas Siem (21) og Hedda Dalen Bruset (23) til at nødetatene inntok nabolaget. Slik beskriver vennene de dramatiske minuttene.

BLE VEKKET: Andreas Siem (21) og Hedda Dalen Bruseth (23) bor rett ved Nav Årstad i Bergen. Foto: Stian Drake / Dagbladet
BLE VEKKET: Andreas Siem (21) og Hedda Dalen Bruseth (23) bor rett ved Nav Årstad i Bergen. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg hørte veldig mange sirener, så jeg valgte å stå opp. Det er ikke ofte det er så mange sirener her.

Klokka har så vidt passert 10.02 mandag formiddag da Andreas Siem (21) blir vekket. Det har blir slått full alarm på Nav Årstad, etter at en mann i 30-åra har knivstukket to personer inne på et samtalerom. De to personene er begge kvinner og ansatt ved Nav-kontoret.

- Det var veldig dramatisk, jeg har aldri sett så mange tjenestebiler, så da sa jeg at Hedda måtte komme, sier Siem til Dagbladet.

Han deler leilighet med venninna Hedda Dalen Bruseth (23). De ble begge vekket av nødetatene i forbindelse med Nav-drapet i Bergen mandag. Bruseth forteller at det ganske ofte høres sirener i nabolaget, men 23-åringen forsto raskt at denne situasjonen måtte være veldig alvorlig.

- Hvis ikke hadde det aldri vært så mange fra alle nødetatene her.

- Hvordan opplevde du at de jobbet?

- Det virket veldig kontrollert. Vi så ingen tegn til hysteri, og det var ingen unødvendig løping. Mitt inntrykk er at de jobbet veldig godt.

TATT: En video Dagbladet har fått tilgang til, viser pågripelsen av den siktede etter Nav-drapet i Bergen. En kvinne i 50-åra døde etter angrepet. Foto: Tipser Vis mer

- Seks minutter

Det tok bare seks minutter fra politiet fikk de første meldingene, til mannen var pågrepet.

Dramaet fortsatte likevel for de to kvinnene, som ble kjørt i full fart til Haukeland universitetssykehus. Noen timer seinere kommer derimot meldingen om at en kvinne i slutten av 50-åra ikke har overlevd knivangrepet. Den andre kvinnen kommer fra hendelsen lettere skadd, men sterkt preget.

- Det sier seg selv at både hun og pårørende til den avdøde kvinnen har det helt forferdelig, sa bistandsadvokat May Britt Løvik etter fengslingsmøtet tirsdag ettermiddag.

BISTANDSADVOKAT: May Britt Løvik er bistandsadvokat, både for de pårørende til den avdøde kvinnen og den lettere skadde kvinnen. Foto: Stian Drake / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: May Britt Løvik er bistandsadvokat, både for de pårørende til den avdøde kvinnen og den lettere skadde kvinnen. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

Flere knivstikkinger

Naboene til Nav-kontoret forteller til Dagbladet at det har skjedd knivstikkinger i nabolaget tidligere, men at de anser det som en tilfeldighet.

- Det er jo litt ekkelt, men vi har bodd her i to år og aldri hatt noen problemer med det, sier Siem.

- Hva tenker dere om at det har skjedd inne på et Nav-kontor?

- Vi snakket mye om det i går, etter at det skjedde. På en måte gir det mening at det skjer der, da det er mange saker ved Nav som er knyttet opp til tragiske skjebner, men det er uansett like forferdelig og vondt å høre at noen kan påføre andre den smerten, svarer Bruseth.

Møtte ikke i retten

Den siktede mannen ble sittende i lange avhør utover mandagskvelden.

Ifølge forsvareren, Morten Grimstad, pågikk avhøret i sju til åtte timer.

Grimstad beskriver avhørene som gode og at hans klient svarte bra på spørsmålene, men at klienten var preget.

- Han ble sliten underveis mens det pågikk. Ellers gikk det greit, sier advokaten.

DRAP: Forsvarsadvokat Morten Grimstad sier den siktede etter drapet på Nav-kontoret i Bergen er preget av situasjonen. Reporter: Stian Drake. Foto: Christian Fjermeros / Dagbladet TV Vis mer

Siktede var heller ikke til stede under fengslingsmøtet tirsdag. Årsaken var ifølge Grimstad at han ikke var i stand til å møte, men samtykket til varetektsfengsling. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Mannen i 30-åra ble fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker med medieforbud.

I nabolaget vil Siem og Bruseth fortsette å følge saken.

- Vi vil følge med i mediene for å få med oss hva som har skjedd og hva som er årsaken til at gjerningspersonen har knivstukket noen. Vi vet ikke hva som er årsaken til at vedkommende har gjort det han har gjort.

Dagbladet har vært i kontakt med forsvarer Grimstad tirsdag kveld. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere hvorfor hans klient var på Nav-kontoret mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer