Vekket avsky - legger seg flat

Bildet vekket avsky. Nå legger politisjefen seg flat.

LEGGER SEG FLAT: Dette bildet fra Galveston i USA vekker avsky på sosiale medier. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To hvite politimenn på hver sin hest. Mellom dem en afroamerikansk mann med hendene i håndjern bak ryggen. Den afroamerikanske mannen har et tau festet til håndjernene, og blir dratt etter tauet av den ene politimannen.

Bildet er ikke fra tida hvor afrikanske menn ble bortført fra sine hjem og sine land og solgt som slaver til amerikanske landeiere.

Bildet er tatt forrige lørdag i byen Galveston i delstaten Texas, og har vekket avsky i store deler av USA nettopp fordi det ser ut til å være fra den største skampletten på USAs historie, skriver Washington Post.

«Unødvendig ydmykelse»

Og det tok ikke lang tid før bildet begynte å spre seg lørdag, til politisjefen i Galveston var nødt til å rykke ut, beklage og legge seg flat på vegne av politidistriktet.

I en uttalelse fra mandag kaller politisjefen Vernon L. Hale politiets håndtering for en «unødvendig ydmykelse» av den pågrepne.

«Først av alt vil jeg gi ham en beklagelse for denne unødvendige ydmykelsen», sier politisjefen i uttalelsen.

Videre refser han de to polititjenestepersonene.

«Jeg mener at våre betjenter utviste dårlig dømmekraft i dette tilfellet, og burde ha ventet på en transportpatrulje på stedet hvor vi foretok pågripelsen», sier politisjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer