Vekket avsky. Slipper konsekvenser

De to politimennene som dro en afroamerikansk mann etter seg i et tau, blir ikke straffet.

- Motbydelig: Dette bildet vekker avsky i sosiale medier. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det melder ABC News. Bildet ble kalt «motbydelig» og vekket stor oppsikt i USA.

Det var forrige lørdag at to hvite politimenn kom ridende med en afroamerikansk mann med håndjern bak ryggen mellom seg. Den afroamerikanske mannen hadde et tau festet til håndjernene, og ble dratt etter tauet av den ene politimannen.

Nå, etter en intern etterforskning, viser det seg altså at politimennene ikke vil bli straffeforfulgt.

- På forespørsel fra politidistriktet, gransket vi hendelsen. Denne er nå gjennomført. Politimennene gjorde ingenting som trenger videre etterforskning, opplyser talsmann Craig Cummings i en pressemelding.

- De ydmyket ham

Mannens familie reagerte også sterkt på hendelsen, og har blant annet krevd at videoopptak gjort av politimennenes kameraer skal frigis.

- Det er ikke riktig å behandle noen slik... De ydmyket broren min i gatene. Hvorfor gjorde de det, etter flere møter med ham? Det var bare for å ydmyke ham. Ingen mann, ingen kvinne, svart, brun, lilla, bør gjøres narr av på denne måten, sier mannens bror til ABC.

Politiet skriver i beklagelsen at en navngitt 43 år gammel mann skal ha oppholdt seg ulovlig på andres eiendom, og at det var bakgrunnen for pågripelsen. 43-åringen skal være kjent av politiet for å ha tatt seg inn samme sted tidligere.

Politidistriktet varsler nå at de vil gjøre en endring i rutinene.

La seg flat

Og det tok ikke lang tid før bildet begynte å spre seg lørdag, til politisjefen i Galveston var nødt til å rykke ut, beklage og legge seg flat på vegne av politidistriktet.

I en uttalelse fra mandag kaller politisjefen Vernon L. Hale politiets håndtering for en «unødvendig ydmykelse» av den pågrepne.

«Først av alt vil jeg gi ham en beklagelse for denne unødvendige ydmykelsen», sier politisjefen i uttalelsen.

Videre refser han de to polititjenestepersonene.

«Jeg mener at våre betjenter utviste dårlig dømmekraft i dette tilfellet, og burde ha ventet på en transportpatrulje på stedet hvor vi foretok pågripelsen», sier politisjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer