Vekket fredshåpet

Paven forsøkte under midnattsmessen å vekke håpet i verdens hjerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Denne julen er våre hjerter engstelige og urolige fordi krig, samfunnskonflikter og smertelig nød fremdeles er virkeligheten til så mange mennesker, sa Pave Johannes Paul II.

- Vi leter etter et svar som kan berolige oss, sa Paven som oppfordret kristne, jøder og muslimer til å gjøre alt som står i deres makt for å hindre at Guds navn utnyttes for å gjøre dødens gjerninger - en klar referanse til terrorisme.

Trass i den dystre undertonen understreket Johannes Paul II at Jesus' budskap om fred og lys fremdeles lever. Han spurte seg selv:

- Men betyr ikke dette at troen ser ut til å komme i konflikt med dagens virkelighet?

- Hvis vi lytter til de endeløse nyhetsoverskriftene, virker disse lysets og håpets ord som en drøm. Men nettopp det er troens utfordring, som gjør denne bekjentgjøringen på samme tid trøstende og krevende, sa den 81 år gamle paven.

Sikkerhetsforanstaltningene var strengere enn tidligere år under midnattsmessen i Peterskirken dette året. Alle besøkende måtte gå gjennom metalldetektor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer