- Vekket gamle minner

- Min fortid under press tok meg igjen, og slet meg ut, sier dronning Sonja om kronprinsens kjærestevalg i et NRK-intervju som sendes i jula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gamle minner ble vekket til live for dronning Sonja da det stormet som verst rundt kronprinsesse Mette-Marit etter forlovelsen med kronprins Haakon, skriver VG.

Dagbladet skrev om daværende kronprins Haralds forhold til Sonja at det «på politisk hold er helt på det rene at et slikt ekteskap vil føre til avvikling av monarkiet her i landet».

På den tida var det nærmest utenkelig for en kongelig å gifte seg borgerlig.

- Jeg tror ikke at et menneske har godt av å være under press i så lang tid, sier dronning Sonja i et intervju med NRKs Anne Grosvold.

Begeistret for Mette-Marit

Dronningen forteller at hun og kongen ikke ønsket at kronprinsen og kronprinsessen skulle oppleve det samme. Hun sier også at det er tungt å lese om «monarkiets fall» i mediene, skriver VG. Sonja legger ikke lenger skjul på at medieomtalen og det voldsomme presset kan være tøft å bære:

- Man ønsker jo ikke å være en person som setter et så godt system i fare, sier dronningen, før stemmen brister, og hun legger til:

- Man har jo ofret livet sitt for å gjøre så godt man kan.

I NRK-intervjuet som vises 2. juledag, tilbakeviser dronningen at hun var en motstander av sønnens kjærestevalg.

- Tvert imot! Tvert imot! Jeg ble meget begeistret for frøken Høiby med én gang jeg traff henne. Vi har et veldig godt forhold og har alltid hatt det. Vi tenker ganske likt, og hun reagerer som jeg selv på veldig mange ting, sier dronningen.

GODE VENNER: Dronning Sonja sier hun og kronprinsesse Mette-Marit har kommet godt overens fra første stund. Her gir de hverandre en klem før bryllupsmiddagen 25. august.
GAMLE MINNER:</B> Dronningen sier kronprinsens forhold til kronprinsessen har minnet henne om hennes forhold til kongen. Her er hun sammen med kong Harald etter at forlovelsen deres ble offentliggjort i 1968.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer