Vekslet sparepenger - ble tatt av politiet

HAMAR (NTB): Tropper du opp på postkontoret eller i banken for å veksle skillemynt du har spart, kan du risikere å bli anholdt av politiet. Det er i alle fall «vanlig rutine» på Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk-iranske Faramarz Davodi (30), som har bodd i Norge i 11 år, reagerer med forferdelse på at postkontoret ringte politiet da han sist lørdag ville veksle 20-kronestykker han har spart gjennom mer enn tre år.

  20-kronersglasset til Ferri, som han kalles, er vel kjent på jobben hans. Med årene er det blitt 13 800 kroner, og nå skulle han bruke pengene til å fikse hustaket sitt og å reise til Legoland sammen med sin danske kone og parets to små døtre, forteller Oppland Arbeiderblad.

Anholdt

Postfunksjonæren spurte hvor 30-åringen hadde pengene fra, tok med seg myntene og ba ham vente. Etter 15-20 minutter med en del om og men, dukket en uniformert politimann opp, som ba Ferri bli med på politistasjonen.

  - Det var flere i lokalet som kjente meg igjen og derfor svært ubehagelig, sier Faramarz Davodi.

  Etter transport i politibil og avgitt forklaring, fikk han angivelig beskjed om at han vil bli innkalt til avhør hvis politiet i framtida får nyss om steder som er blitt robbet.

Vanlig rutine

- Det er ikke første gang vi er blitt tilkalt når noen veksler inn så store beløp, og jeg håper det heller ikke er den siste. Dette er vanlig rutine, sier politibetjent Torkild Senstad ved Gjøvik politistasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer