Vekslet til seg falske penger hos DnB NOR

Per Stian Larsen (28) vekslet kinesisk valuta på Gardermoen. Nesten 3000 norske kroner var i falske sedler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Av de 10700 kronene Per Stian Larsen (28) vekslet til kinesiske yuan viste verdier tilsvarende nesten 3000 norske kroner seg å være falske sedler.

Larsen er på forretningsreise i Shanghai, og forsøkte å bruke sedlene til å gjøre innkjøp - blant annet i lobbyen på hotell Hua Ping Towers and Hotel, hvor han bor.

Ble stoppet
- Da kom kassereren etter meg og ropte at «money is wrong», sier Larsen til Dagbladet.

De falske sedlene har en langt tykkere magnetstripe enn det som er meningen og nummereringen av sedlene skiller seg ut fra det som er riktig.

Overfor Dagbladet innrømmer informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen at det har forekommet en svikt både i den menneskelige og maskinelle kontrollen. Sedlene var falske.

Rasmussen lover Per Stian Larsen får tilbake pengene han vekslet i falske sedler.

NESTEN LIKE... Men den falske seddelen (nederst) har langt tykkere magnetstripe og annerledes nummerering nederst til venstre på seddelen. MMS-foto: Per Stian Larsen
NESTEN LIKE... Men den falske seddelen (nederst) har langt tykkere magnetstripe og annerledes nummerering nederst til venstre på seddelen. MMS-foto: Per Stian Larsen Vis mer

Ikke første gang

- Vi overfører pengene til hans konto, sier Rasmussen.

Hva som har gått galt vet hun imidlertid ikke sikkert.

- Alle sedler gjennomlyses og sjekkes ytterligere maskinelt, og kontrolleres også menneskelig. Her har det forekommet en menneskelig feil, sier Rasmussen.

Hvordan sedlene, med langt tykkere magnetstripe enn det som er meningen, kunne gå gjennom gjennomlysningen vet hun ikke.

- Også nylig hadde vi et tilfelle med falske kinesiske sedler. Det ble avdekket før de kom ut i omløp, opplyser Rasmussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen