Veksten er død, lenge leve veksten!

Teknologiaksjene stiger på håp om at det verste er over. Igjen. Men dagens prising på Wall Street fordrer at den veksten blir god når den kommer tilbake. Følg med Eltek, oljeaksjer og Storebrand

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gårsdagens utvikling på Wall Street viser hvordan sentiment styrer utviklingen. Flere indikatorer for den amerikanske økonomien viste større svakhet enn antatt. Likevel velger markedet å fokusere på at to selskaper, Xilinx og Lucent Technologies, kom med nyheter som i alle fall ikke var negative. (Det var egentlig bare snakk om bekreftelser av tidligere estimater.)

"Intet nytt" fra selskapsfronten var åpenbart viktigere enn dårlig nytt om økonomien generelt.

Og kanskje det er en riktig innstilling. Om økonomien svekker seg så eller så mye før den snur, betyr kanskje ikke så mye så lenge det snur fort.

I går kom det reviderte tall for produktiviteten i første kvartal. De foreløpige tallene viste en nedgang i produktiviteten på 0,1 prosent, mens gårsdagens reviderte tall viste en nedgang på hele 1,2 prosent. Dessuten viste enhetskostnadene for arbeid en større økning enn tidligere meldt.

Dette er dårlig nytt for amerikansk økonomi, men i går så det bare ut til at obligasjonsmarkedet bekymret seg. I dette markedet innebærer det at kursene stiger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer