Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vekta går foran resultater

- Mange idrettsfolk slanker seg syltynne for å se bra ut, og tenker mindre på prestasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier friidrettsutøveren Thea Berge (18). Hver dag ser hun unge mennesker som ifølge henne selv er altfor tynne. Hun har drevet med friidrett i flere år, og mener at spiseforstyrrelser automatisk blir en stor del av livet når en begynner med idrett.

- Du merker at kroppen forandrer seg når du trener. Etter hvert blir også hva og hvor mye du spiser viktigere og viktigere.

Berge synes likevel at påstanden til førsteamanuensis Jorunn Sundgot-Borgen om at det er trendy blant unge idrettsutøvere å ha anoreksi, ikke er holdbar.

- I friidrettsmiljøet, både her på Idrettshøgskolen og på andre arenaer, ser vi utøvere som er svært tynne. Men jeg har aldri opplevd at folk snakker åpent om det til hverandre. Jeg tror heller de som utvikler anoreksi, skammer seg over sykdommen og sitt problem enn at de er stolte av å ha fått stilt en anoreksidiagnose, mener Thea Berge.