Vekter: - Jeg hoppet på ham og la ham i bakken

Svekker nødverge-påstanden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Securitas\' forklaring om at den mistenkte salattyven ble lagt i bakken fordi vekteren handlet i nødverge, blir ikke forsterket av at vekteren nå sier han hoppet på mannen.

Securitas har forklart at vekterne handlet i nødverge da de la en 45-åring i bakken i Oslo tirsdag. Mannen var mistenkt for å ha stjålet en salat til en verdi av 50 kroner.

Men som en mobilvideo på VG Nett viser, tar Securitas-vekteren rett og slett sats og hopper på den 45 år gamle mannen bakfra, slik at han går rett i bakken.

Nå viser dessuten en intern tjenesterapport fra Securitas, som NRK har fått tak i, at vekteren selv bekrefter hvordan han hoppet på offeret.

«Jeg stopper vedkommende ved Leather Man i Karl Johans gate og spør om han har fått med seg noe fra 7-Eleven. Mistenkte svarer \'Nei, takk som spør, men det har jeg ikke\', og viser på oppfordring noe av det han har i lommene.»Hoppet «Han blir lagt ned ved at jeg hoppet opp og la venstre arm rundt vedkommendes hode, og tvang ham bakover,» forklarer vekteren videre.

Et annet sted i rapporten sier vekteren: «(...) Jeg prøvde derfor å få ham over på magen, blant annet ved å rope \'på magen, på magen\' gjentatte ganger (...) i tillegg til at det ville vært mer behagelig for den pågrepne.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer