Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vekter ga Toska Nokas-informasjon

Lekkasjer om pengerutiner ved Nokas fra ukjent mann, ifølge Lars-Erik Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dette kom fram under utspørring fra aktor Arild Dommersnes i Gulating lagmannsrett i dag. Men Andersen kunne gi svært få detaljer om vekteren. Han hadde aldri møtt ham, bare fanget opp noen løse setninger fra Toska i dagene før Nokas-ranet.

- Vekteren leverte penger til Nokas, men var ikke ansatt der. Jeg tror vekteren også ga noen opplysninger om en kjøreport inn til Nokas-bygget. Og han fortalte at penger bare ble dumpet på innsida om natta og oppbevart nokså åpent fram til utpå formiddagen, sa Andersen. Dette kan ha vært informasjon som var svært viktig for Toska under ransplanleggingen.

Aktor Dommersnes ville gjerne ha flere opplysninger om vekteren, uten at Andersen kunne kaste mer lys over hva han bidro med. Tidligere har det også gått rykter om at en utro tjener har gitt sensitiv og avgjørende Nokas-informasjon til David Toska, uten at politiet har kommet på sporet av personen.

Andersens vitneprov koples til et brev fra en av de Nokas-dømte til VG, der det hevdes at en ukjent person har mottatt 500.000 kroner for å informere Toska om Nokas-detaljer og -rutiner. Dette er nye momenter i Nokas-saken.

Advokat Øystein Storrvik grep fatt i VG-oppslaget og ba retten se bort fra informasjon som ingen kan etterprøve eller kontrollere. Dommer Daniel Lunde fulgte opp og presiserte at retten bare skal forholde seg til opplysninger som legges fram for åpen rett.

- NYE OPPLYSNINGER: Påstandene om at David Toska betalte for informasjon fra en vekter i Stavanger er ikke bekreftet av politiet. Foto: SCANPIX
- NYE OPPLYSNINGER: Påstandene om at David Toska betalte for informasjon fra en vekter i Stavanger er ikke bekreftet av politiet. Foto: SCANPIX Vis mer
image: - Vekter ga Toska Nokas-informasjon