Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vekter hevder han ble truet av kollega

Sier han ble siktet på med våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av de to vekterne som er siktet for å ha stjålet 10 millioner kroner fra en verditransport, hevder at han ble truet av kollegaen.

De siktede, som er 21 og 23 år gamle, ble i går varetektsfengslet i fire uker. De stjålne pengene skulle de to vekterne ha levert til minibanker i Kongsberg og tre andre steder.

Den yngste av de to vekterne har i avhør med politiet fortalt at kollegaen tok fram et våpen og siktet på ham, framgår det av fengslingskjennelsen.

«Siktede forklarte at grunnen til at han ikke med det samme fortalte politiet at han var blitt truet av N. N. (den andre vekteren, red.anm.), skyldes frykt for hva raneren kunne gjøre med familien deres, og at han da sto ansikt til ansikt med N.N», står det i fengslingskjennelsen fra Asker og Bærum tingrett onsdag.
Ulike forklaringer
De to har forklart seg ulikt overfor politiet, og mangelen på samsvar i forklaringene er del av bakgrunnen for at politiet ikke festet lit til vekternes forklaring om at pengetransporten de hadde ansvaret for, var blitt ranet.

21-åringen forklarte også i retten at vekterkollegaen tok fra ham alarmen og satte på ham strips rundt hendene, framgår det av fengslingskjennelsen.

Ingen av de to siktede erkjenner straffskyld. Politiforklaringen til 21-åringen utgjør 15 tettskrevne sider, ifølge advokat Truls Dramer, som er den siktede 21-åringens forsvarer.


Videre etterforskning
Pressefolk som valgte å være til stede under rettsmøtet onsdag, ble pålagt taushetsplikt. Men av kjennelsen, som er offentlig, framgår det at politiet hjemme hos 21-åringen har beslaglagt hagler og salongrifler som har vært brukt til jakt. Siktede har forklart at han er svært friluftsinteressert, ifølge kjennelsen.

Etter fengslingsmøtet onsdag sa den siktede 21-åringens forsvarer, advokat Truls Dramer, til NTB at «den videre etterforskning av saken kan komme til å vise at det ikke er grunnlag for å vurdere de to vekternes rolle likt».

Vekterne varslet politiets nødsentral klokken 1.25 natt til tirsdag om at verditransporten fra Vakt Service var blitt angrepet av bevæpnede ranere på Bekkestua ved 21-tiden mandag kveld.

Ifølge de to skal de angivelige ranerne med våpen ha tvunget verditransporten til å fullføre runden til en rekke banker på Østlandet.

(NTB)

-BLE TRUET:  Vekteren (21) hevder han ble truet av kollegaen.
-BLE TRUET: Vekteren (21) hevder han ble truet av kollegaen. Vis mer
image: Vekter hevder han ble truet av kollega
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media