Vekter oppbevarte kokain for narkobaron

Felt av overvåking. Mister jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I fire timer oppbevarte vekteren (37 minst 50 gram kokain for en av de største narkobaronene på Vestlandet, skriver ba.no.

Mannen er den ellevte vekteren i Hordaland som må slutte i jobben etter politiets omfattende vandelskontroll av vaktbransjen.

Ifølge BA fikk 37-åringen i oktober 2005 besøk av en senere narkodømt arkitekt (43). Arkitekten spurte vekteren om han kunne få legge igjen en pakke i boligen hans i Bergen. Vekteren skal ha forstått at pakken inneholdt narkotika, men han trodde innholdet var amfetamin.

Tospannet visste ikke at politiet overvåket narkotikatrafikken. En måned tidligere hadde politiet iverksatt storstilt telefonavlytting av 26 personer, skriver lokalavisa.

I mai i fjor ble arkitekten dømt til fengsel i fire år og ni måneder. Retten fant det bevist at han hadde hatt befatning med nær tre kilo kokain og amfetamin.

Dommeren vektla vekterens politiforklaring om at 43-åringen drev narkotikahandel i stor utstrekning.

Saken mot vekteren gikk som en tilståelsessak i går. Retten la vekt på at saken er blitt gammel, at oppbevaringen var kortvarig og at mannen nå mister jobben i vaktselskapet.

Straffen på fem måneders fengsel ble gjort betinget med en prøvetid på to år, skriver Bergensavisen.