- Vekter slo meg ned

Håkon Andreas Stang (50) hevder han ble utsatt for grov og umotivert vold av vektere i forbindelse med en billettkontroll på t-banen sist helg. Stang endte opp med hjernerystelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

50-åringen har anmeldt forholdet til politiet, som i går startet etterforskningen.

- På Grønland stasjon i Oslo ble det annonsert billettkontroll. Jeg viste ikke min gyldige billett på grunn av den slette kundebehandlingen til Oslo Sporveier. Da ble vekterne nærmest krakilske. De kastet meg med hodet først ned i steinhellene, og de tok et skikkelig grep i skrittet og andre steder på kroppen, hevder Stang.

Anmeldte vekterne

- Jeg prøvde underveis å vise fram min gyldige billett. Det fikk jeg aldri sjansen til, fortsetter Stang, som har anmeldt vekterne for grov og umotivert vold. Han har i tillegg anmeldt Oslo Sporveier for tjenesteforsømmelse.

- Som fulle villdyr

Et uavhengig vitne sier til Dagbladet at han er sjokkert over brutaliteten til vekterne.

- De oppførte seg som fulle villdyr ute på byen, påstår vitnet overfor Dagbladet.

- De tok politigrep og slepte fornærmende avgårde. Det så veldig vondt ut, og jeg vil kalle det unødvendig og grov vold. Han ropte flere ganger: «Så la meg vise min gyldige billett», men vekterne bare lo av ham, hevder vitnet.

Stang måtte til Oslo legevakt etter hendelsen. Her påviste legen hjernerystelse og voldstraumer.

Stemmer ikke

Oslo Sporveier bruker et vekterselskap for å holde orden på selskapets områder. Salgssjef Jan Erik Ruud Olsen i Oslo Sporveier sier:

- Historien stemmer ikke. Vedkommende nektet å vise billett, og vekterne ble tilkalt. Da vekterne skulle fjerne personen fra vogna, begynte han å slå og sparke etter folk, sier Ruud.

- Saboterer

- Det er alltid noen som nekter å vise billetten av prinsipielle grunner, og da saboterer de arbeidet til dem som skal utføre kontroller. Ut fra rapportene jeg har mottatt, har både vekterne og våre kontrollører gjort det de skulle i dette tilfellet, slår salgssjefen i Oslo Sporveier fast.

HJERNERYSTELSE: Håkon Andreas Stang (50) havnet på Legevakten etter det han hevder var en brutal billettkontroll av vekterne på t-banen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer