Vekter tilstår transportran

Står bak flere ran i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle vekteren som er siktet for grovt ran av en verditransport på Østlandet, tilstår nå å ha deltatt i ranet.

Rundt 10 millioner kroner ble stjålet fra verditransporten fra Vakt Service.

-23-åringen som er siktet har gått langt i å erkjenne at han har medvirket til ranet av verditransporten, sier kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til budstikka.no.

23-åringen ble tirsdag varetektsfengslet i fire nye uker. Han slipper isolasjon, men er fortsatt underlagt brev- og besøkskontroll.

- Min klient erkjenner de faktiske forhold, men vi må komme tilbake til detaljene rundt ranet, blant annet om det er grovt eller ikke, sier 23-åringens forsvarer, advokat Peder Morset.

Politiet har ennå ikke funnet ranspengene. Av fengslingskjennelsen framgår det at saken har hatt en betydelig utvikling siden det første fengslingsmøtet, og at faren for forspillelse av bevis er nærliggende i denne kritiske fasen av etterforskningen, skriver avisen.

Verditransporten ble angrepet av bevæpnede ranere på Bekkestua i Bærum mandag 31. mars. Et titall minibanker i Bærum, Asker og Lier ble ranet de påfølgende timene og utover natten til 1. april.

23-åringens 21 år gamle kollega var tidlig mistenkt for å ha deltatt i ranet. Onsdag 23. april ble han løslatt og den opprinnelige siktelsen om medvirkning frafalt.

TILSTÅR RAN: -23-åringen som er siktet har gått langt i å erkjenne at han har medvirket til ranet av verditransporten, sier kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til budstikka.no. Foto: Scanpix
TILSTÅR RAN: -23-åringen som er siktet har gått langt i å erkjenne at han har medvirket til ranet av verditransporten, sier kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til budstikka.no. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)