Vektere banket opp

Fire ungdommer ble pågrepet og lagt i jern etter at to uniformerte Securitas-vektere ble banket opp på bussen mellom Søm og Kristiansand sentrum lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En skremmende opplevelse for våre vektere. De følte en truende overmakt. De ble både lugget og slått, og opplevelsen har gått sterkt inn på dem, sier driftssjef Ivar Føreland i Securitas til Fædrelandsvennen.

Angrepet mot vekterne fant sted på en ordinær rutebuss ved 22-tiden lørdag. En rekke ungdommer i den fullsatte bussen røkte og drakk. Ved holdeplassen Vollenvannet kom to vektere, en kvinne og en mann, om bord. Da de ba ungdommene om å slukke sigarettene og tømme ut drikkevarene utenfor eller forlate bussen, ble vekterne overfalt.

Den mannlige vekteren klarte å overmanne en av de rabiate ungdommene, men ble da overfalt av minst fire andre. Da den kvinnelige vekteren prøvde å hjelpe sin kollega, ble hun utsatt for vold, slag og lugging.

Securitas vil anmeldte forholdet som vold mot offentlig tjenestemann. Der er strafferammen inntil tre års fengsel. Det kan imidlertid være tvil om Securitas-vektere kan anses som offentlige tjenestemenn, skriver Fædrelandsvennen.

(NTB)