FORGIFTET:  Fire vektere er innlagt på Oslo Universitetssykehus, etter at de natt til i dag ble gassforgiftet i Mathallen på Grünerløkka. Foto Eivind Skjervum
FORGIFTET: Fire vektere er innlagt på Oslo Universitetssykehus, etter at de natt til i dag ble gassforgiftet i Mathallen på Grünerløkka. Foto Eivind SkjervumVis mer

Vektere forgiftet i Mathallen: - Blodtrykket falt og vi fikk høy puls

De fire unge vekterne som ble gassforgiftet i Mathallen i Oslo natt til søndag, fikk problemer med blodtrykket, pulsen og sterk kvalme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter forholdene har vi det bra, forteller en av vekterne til Dagbladet.

De fire vekterne var på jobb i den populære Mathallen på Grünerløkka, da de ved 04.00 tiden i i natt forstod at noe alvorlig var galt.

Blodtrykk
- Vi fikk problemer med høy puls og blodtrykket falt. Samtidig fikk vi luftveisproblemer, sier en av vekterne som fortsatt er innlagt på Oslo Universitetssykehus.

Tilstanden til de fire vekterne - 21, 23, 24 og 30 år gamle - er etter forholdene bra.

- To av oss føler oss mye bedre nå. De to andre er litt mer medtatt, men etter forholdene har vi det bra. Vi har fått god hjelp og støtte både fra vår arbeidsgiver og fra legene her på Oslo Universitetssykehus, sier en av vekterne på telefon fra sykehuset.

Hverken vekterne eller politi og brannvesen vet med sikkerhet hva som egentlig skjedde i Mathallen på Grünerløkka natt til i dag.

Ukjent gass
- Vi har ikke fått beskjed om hva vi har pustet inn. Nå har legene flyttet oss fra akutten til en observasjonsavdeling på sykehuset. Her blir vi fram til i morgen. Da vil legene ta en ny vurdering, forteller en av de fire vekterene til Dagbladet.

- Hvordan oppdaget dere at noe var galt?

- Det var fryktelig ubehagelig. Vi ble svimle og merket at noe var galt. Da vi kom til sykehuset ble det også konstatert at blodtrykket vårt hadde falt til et lavt nivå, samtidig som vi hadde høy puls, forteller vekteren.

Mathallen stengt
Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat jobber fortsatt i Mathallen for å finne ut hva som skjedde, og hvilken ukjent gass vekterne har pustet inn.

Mathallen på Grunerløkka er stengt på ubestemt tid.

- Vi har fått opplyst at brannvesenet nå mener å vite hva som skjedde, men at de foreløpig ikke har kunne slå fast med sikkerhet hvilken gass vi ble utsatt for. Derfor har heller ikke vi fått svar på hva vi har vært utsatt for, sier en av vekterne til Dagbladet.

UKJENT GASS;  Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat leter fortsatt etter årsaken til gasslekkasjen i Mathallen på Grünerløkka. Foto: Eivind Skjervum
UKJENT GASS; Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat leter fortsatt etter årsaken til gasslekkasjen i Mathallen på Grünerløkka. Foto: Eivind Skjervum Vis mer