EVAKUERT: Arbeidere og de få som hadde tatt seg turen til mathallen ved åpningstid klokka 12 i dag ble evakuert etter en gasslekkasje. Foto: Eivind Skjervum
EVAKUERT: Arbeidere og de få som hadde tatt seg turen til mathallen ved åpningstid klokka 12 i dag ble evakuert etter en gasslekkasje. Foto: Eivind SkjervumVis mer

Vektere forgiftet i Mathallen

Fire vektere er trolig gassforgiftet etter en ukjent lekkasje i Mathallen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De fire vekterne følte ubehag, og er sendt til Ullevål Universitetssykehus for sjekk. De skal ikke være alvorlig skadet, sier operasjonsleder Marianne Grinaker ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det var natt til søndag - ved 04-tiden - det ble slått gassalarm i Mathallen.

Den populære Mathallen nederst på Grünerløkka i Oslo er stengt på ubestemt tid, ifølge Oslo brann- og redning setat.

- Det er en gasslekkasje et sted der. Vi vet ikke hva det er eller hvor det kommer fra, men folk har blitt uvel, sier vaktkommandør Ronny Skaug i brannvesenet til Dagbladet.

Det er ikke mistanke om brann eller eksplosjonsfarlig gass, men hallen er evakuert og stengt på ubestemt tid. Lekkasjen skal ha startet i natt og da hallen skulle åpnet klokka 12 fikk de som jobber der og de få besøkende beskjed om å evakuere, ifølge brannvesenet.

- Vi foretar målinger på stedet og leter etter kilden, sier Skaug til Dagbladet.

- De fire vekterne følte ubehag, derfor ble de sendt til sykehuset. Mannskaper jobber fortsatt på stedet, og vet foreløpig ikke årsaken til det som har skjedd, sier operasjonseder Grinaker.

Hverken politiet eller brannvesenet visste i ettermiddag hvilken gasse det var som hadde lekket ut.