Vektere som barnevakt

Redd for å overlate ungene alene hjemme i helga? Stadig flere ansetter vektere til å ta seg av barnepassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå trenger du ikke lenger frykte at tenåringene skal ha hjemme-alene-fest. Eller at ungene ikke skal ha noen å ringe til hvis de trenger hjelp. Flere vaktselskaper stiller opp når foreldrene trenger barnepass, skriver Aftenposten.

Norsk Sikkerhetstjeneste får stadig flere henvendelser fra foreldre som vil at de skal holde et øye med boligen når barna er hjemme alene. Enten kan vekterne kjøre innom og kontrollere, eller ungene får et telefonnummer de kan ringe hvis de trenger assistanse. Prisen er 100 kroner pr. inspeksjon eller 250 kroner timen hvis vekteren skal være til stede hele kvelden.

Norske Vaktselskapers Landsforening advarer vektere som tar slike oppdrag.

- Det er ingen tvil om at enkelte selskaper selger tjenester de ikke burde selge. Å passe barn er ingen oppgave for vaktselskaper, sier direktør Svein Berg.

Han er redd dette vil skape uklare grenser mellom vaktselskapenes og politiets oppgaver. Å passe på at tenåringer ikke har fest hjemme, grenser mot å rykke ut ved husbråk, noe Berg fastslår er strengt forbudt for vektere.

Også vaktselskapet Falken har tatt oppdrag hvor de passer på privatfester, men da kun som supplement til andre voksne vakter. Alle vaktselskapene Aftenposten har vært i kontakt med, har merket økt etterspørsel etter oppdrag av typen passe på alene-hjemme-fester.