Vektere stoppet voldtektsforsøk

Natt til mandag ble en 17 år gammel jente forsøkt voldtatt på Rådhusplassen i Oslo. Overvåkningskameraer og årvåkne vektere reddet henne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble en 20 år gammel norsk-iraker varetektsfengslet for fire uker. Nå vil politiet sjekke 20-åringen opp mot uoppklarte voldtekter i Oslo i sommer.

Beskyttet seg

Natt til 1. januar ble en 17 år gammel jente forsøkt voldtatt ved Rådhusplassen i Oslo. Jenta skal ha blitt avvist ved et utested og var alene i området da mannen tok kontakt med henne. Området var videoovervåket og klippene som ble vist under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i går, viser hendelsesforløpet.

-  Jenta var beruset og hadde fått beskjed ved utestedet om at hun måtte ta seg en luftetur fordi hun hadde drukket for mye. Hun var alene da 20-åringen forsøkte å stille henne opp mot en vegg før hun kollapset i fosterstilling for å beskytte seg selv. Hun var uten klær nedentil da han forsøkte å gjennomføre samleiet, men han mistet ereksjonen, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim.

Se til Storbritannia

En vekter oppdaget via overvåkningssystemet hva som var i ferd med å skje og sprang ut. 20-åringen stakk fra stedet, men vekteren klarte å hente ham inn, før 20-åringen vred seg løs og løp videre. Ved hjelp av andre i området klarte vekteren til slutt å stanse mannen til politiet kom til stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer