Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vekteren siktet for medvirkning

Mann pågrepet og siktet etter Toska-forklaring. Politiet benekter at han var deres informant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/STAVANGER (Dagbladet.no): Mannen som David Toska i dag navnga som informant ble i 11-tida i formiddag pågrepet og siktet for medvirkning til Nokas-ranet, som en direkte følge av utviklingen i rettssalen.

Pågripelsen skjedde i nærheten av mannens bolig.

- Vi har pågrepet mannen og siktet han for medvirkning til grovt ran, sier politiinspektør Ernst Rossebø i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Avhør i kveld
David Toska har antydet at mannen var politinformant samtidig som han bisto med informasjonen til ranslaget, noe politiet benektet på en pressekonferanse i Stavanger i ettermiddag.

– Denne personen har ikke vært informant for politiet så vidt noen i NOKAS-etterforskningen kjenner til, sa Rossebø.

Mannen vil bli avhørt i kveld og i morgen. Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

Har hatt status som vitne

Mannen er vekter i selskapet G4S Security Services, tidligere Falck. Han hadde samme jobben i perioden før Nokas-ranet.

NYE OPPLYSNINGER:  Fra David Toska i rettssalen i Stavanger i dag medførte at en vekter nå er pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran. Foto: SCANPIX
NYE OPPLYSNINGER: Fra David Toska i rettssalen i Stavanger i dag medførte at en vekter nå er pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran. Foto: SCANPIX Vis mer

Toska oppgir innsidemannen til å være en kamerat av Thomas Ingebrigtsen, også tiltalt i Nokas-saken. Vedkommende jobber som vekter, og er avhørt av politiet flere ganger. Han hadde tidligere status som vitne i saken.

Ifølge Toska skulle mannen få en halv million kroner for opplysningene, men han vet ikke om dette ble utbetalt.

- De jeg møtte Ingebrigtsen i skogen etter ranet sa jeg at de bare skulle ta dette ut av ransutbyttet som lå i Nedre Dalgate. Ingebrigtsen mente da at det var for lite. Vi ble da enige om at jeg skulle dekke gjelder for de anabole steroidene også, på en halv million. Og så foreslo jeg at de skulle gi en halv million til innsider også, forklarte Toska i retten i dag.

Tror han snakket med politiet

Det var Toskas opplysninger under sin forklaring i retten i dag som førte til at mannen ble siktet. Toska valgte å røpe navnet til vekteren fordi han mistenker at vekteren drev et dobbeltspill og informerte politiet om ransplanene.

- Grunnen var også at det er flere andre som har nevnt vekteren i forbindelse med opptakten til ranet. Jeg kan bekrefte at vi har trodd han har vært politiinformant, men det er ikke noe vi vet. Men det er mange ting som gjør at det er lett å tenke slik, sier Toskas forsvarer, Øystein Storrvik til VGNett.

Han avviser imidlertid at Toska vil hevde at han er utsatt for en politiprovokasjon og dermed frifinnes, på samme måte som bankbokskuppet i Oslo.

Også Dan Pettersen har navngitt mannen i retten, og ifølge hans forsvarer Brynjar Meling ble Pettersen lettet over å høre at vekteren er pågrepet.

image: Vekteren siktet for medvirkning

Politiet vil avhøre vekteren i løpet av dagen. Han er nå suspendert fra jobben sin.