KAN BLI STENGT: Vekternes mekling foregår på overtid. Dersom partene ikke blir enige, kan sikkerhetskontrollen på Gardermoen bli stengt fredag morgen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KAN BLI STENGT: Vekternes mekling foregår på overtid. Dersom partene ikke blir enige, kan sikkerhetskontrollen på Gardermoen bli stengt fredag morgen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Vekterne mekler på overtid

Meklingen for vekterne fortsetter etter at fristen gikk ut ved midnatt. Dermed er det ennå ikke avklart om det blir streik fra klokken 6 fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunikasjonssjef Bjørn Ove Fjellandsbø i NHO Service sier til NTB at han ikke har noen formening om hvor langt på overtid meklingen vil fortsette.

– Men det at partene fortsatt sitter sammen, er positivt, sier Fjellandsbø.

Dersom det blir streik, er det varslet at sikkerhetskontrollen på Gardermoen kan bli stengt fra klokken 6 fredag morgen.

– Det er besluttet at vi holder sikkerhetskontrollen åpen så lenge det er forsvarlig. Det gjøres forløpende vurderinger i tett dialog med politi og andre enheter, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor.

Inntil streiken eventuelt blir iverksatt, er det normal drift ved flyplassen.

De reisende oppfordres til å møte som normalt. Dersom antallet reisende blir høyere enn forsvarlig, kan det også bli aktuelt å stenge sikkerhetskontrollen før streiken inntreffer.

– Vi gjør alt vi kan for å avvikle trafikken på en best mulig måte med de forutsetningene vi har, men dessverre vil en eventuell streik gi store konsekvenser for alle som skal ut og reise, sier Andersen.

– Samtidig ønsker vi også å oppfordre de reisende, så langt det lar seg gjøre, å kun reise med håndbagasje og dermed redusere belastningen på bagasjeanlegget, legger han til.

(NTB)