Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vekterne vekk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Justisdepartementet har besluttet at vektere som i dag driver fangetransport skal erstattes av offentlig ansatte. Bare offentlig ansatte skal stå for maktbruk, mener regjeringen. Det prinsippet er vi enig i. Det er en viktig del av rettsstaten. Tvangsutøvelse egner seg ikke for privatisering.
  •  Regjeringen følger med dette opp Soria Moria-erklæringen, hvor det blant annet heter: «Vi vil avvikle forsøksordningen med privat fangetransport.» De nye vokterne blir såkalte arrestforvarere som skal kurses ved Politihøgskolen. I første omgang er det snakk om 12 heltidsansatte som skal erstatte 20-25 vektere, ifølge Aftenposten. Hafslund Sikkerhet, som har stått for fangetransporten, tror endringen vil belaste det ordinære politiet. Det samme gjør Høyre som helst ville utvide vekternes oppgaver. Vi forutsetter imidlertid at justismyndighetene sørger for at det offentlige arrestforvarersystemet blir effektivt og minst like godt som det private.