Vekterstreik fører til billettkaos

Ruter advarer mot sniking.

RAMMER RUTER: Vekterstreken vil føre til problemer med billettsalg fordi automatene ikke blir holdt i drift, melder Ruter. det park.
Foto: Håkon Eikesdal
RAMMER RUTER: Vekterstreken vil føre til problemer med billettsalg fordi automatene ikke blir holdt i drift, melder Ruter. det park. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vekterstreiken som ble utvidet i morges, fører til problemer med å få kjøpt billetter til Ruters busser og trikker i Oslo og Akershus, melder Ruter.

Ute av drift Det er nemlig vektere som har ansvar for drift og vedlikehold av billettautomatene. Et titalls billettautomater i Oslo-området er allerede ute av drift, forteller informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg.

-  Som følge av streiken har Ruter dessverre problemer med å tilby billettkjøp. Vi oppfordrer derfor våre kunder til å være oppmerksom på denne situasjonen og beregne mer tid til billettkjøp enn ellers. Dersom billettautomaten ikke virker, oppfordrer vi  kundene til å prøve en annen automat i nærheten, kjøpe billett ved nærmeste utsalgssted, eller kjøpe billett når han/hun kommer frem. Det er viktig å skaffe seg gyldig billett ved hver reise også mens streiken pågår. De som vanligvis reiser med enkeltbillett, oppfordres til å benytte reisekort med reisepenger, sier Isberg. 

Fortsatt kontroll - Frykter dere mer sniking på trykken?- Ja, det er klart at situasjonen er vanskelig for våre kunder, og Ruter vil kunne få inntektstap. Men det er viktig at kundene har gyldig billett. Det vil være billettkontroller som vanlig. Kontrollørene vil ta hensyn til situasjonen, men de vil også vite hvor det er problemer med automatene og hvor det ikke er det, sier Isberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer