Vekterstreiken: - Flere tusen har booket om

På tross av streiken er det rolig på Gardermoen: - Passasjerene har tilpasset seg, sier informasjonssjef Jo Kobro

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Klokka 20 i kveld gikk nærmere 1800 vektere organisert i Norsk arbeidsmandsforbund ut i streik. På Oslo Lufthavn Gardermoen ble halve sikkerhetskontrollen stengt da streiken brøt ut. Likevel var køene kortere enn normalt på en fredag kveld.

Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, forklarer den rolige situasjonen med at folk har tilpasset seg situasjonen.

- Vi har jobbet med å få folk over på andre siden av sikkerhetskontrollen i hele dag. Passasjerene har tilpasset seg, og sjekket inn tidlig, slik at vi har kunnet unngå altfor lange køer. Dessuten har flere tusen passasjerer endret billettene, sier Kobro.
 
Oppe hele natten På Gardermoen vil også sikkerhetskontrollen være åpen hele natten, for å unngå kø på lørdag og søndag. Kobro oppfordrer likevel passasjerer til å være ute i god til.

- Lørdag og søndag er vanligvis rolige dager her, og vi har sikkerhetskontrollen åpen hele natten for å unngå kø i morgen tidlig.

Flyselskapene oppfordrer også folk til å være ute i tide.

Mekler videre
Partene i lønnsoppgjøret i offentlig sektor mekler videre. Flere sentrale spørsmål om økonomi gjenstår.

Ifølge NTB omfatter Streiken omfatter flere enn 50 000 arbeidstakere organisert i Unio, YS og LO, men så langt er under 10 prosent av de offentlig ansatte tatt ut. Den ble trappet opp tidligere i uka etter at meklingen brøt sammen natt til torsdag i forrige uke. Oslo er et eget tariffområde, og her er Unio og YS i streik.

Ansvarlig statsråd, administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap), er knapp med kommentarene. Men hun er glad for at partene hadde gått tilbake til mekling. — Det er alltid et godt tegn, sa Aasrud.