Vekterstreiken er slutt

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm grep inn med tvungen lønnsnemnd på grunn av store samfunnsmessige konskvenser.

SLUTT: Veksterstreiken er slutt.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SLUTT: Veksterstreiken er slutt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vekterstreiken er slutt etter at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm grep inn med tvungen lønnsnemnd.

Må tilbake på jobb Det betyr altså at vekterne vil vende tilbake til jobb så raskt som mulig.

- Det har vært en uoversiktlig og vanskelig situasjon. Til tross for at det ikke er umiddelbar fare for liv og helse, har vi besluttet å gripe inn med tvungen lønnsnemnd. Streiken har hatt store samfunnsmessige konsekvenser, og det er derfor vi velger dette, sier Bjurstrøm.

- Tvungen lønnsnemnd er alltid veldig alvorlig. Jeg har avventet lenge og ønsket ikke å gripe inn. Det som er grunnlaget for å gripe inn nå er totalsituasjonen. 14 flyplasser er berørt, og Flesland og Værnes ville blitt stengt i morgen. Situasjonen er så uoversiktlig at vi mener det er uansvarlig å la streiken fortsette, sier hun videre.

- Beklagelig Leder for Norsk Arbeidsmandsforbund Erna Hagensen mener statsrådens avgjørelse er svært beklagelig, men tar den til orientering.

- Arbeidsmannsforbundet har tatt hensyn til liv og helse, sier hun til Dagbladet.

Tidligere i ettermiddag ble det klart at vekterstreiken ville føre til at sikkerhetskontrollene ved flyplassene både i Bergen og Trondheim ville bli stengt i helgen på grunn av vekterstreiken.

- Flytrafikken som normalt i helgen Nå opplyser Avinor at flytrafikken vil gå tilnærmet normalt gjennom helgen.

- Vi er glad for at streiken er over og vil takke passasjerene som har utvist stor grad av tålmodighet gjennom en vanskelig uke, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

Partene i konflikten, NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund, hadde sonderinger gjennom fredagen, men klarte ikke å finne grunnlag for å gjenoppta meklingen, skriver NTB. Vekterstreiken startet 1. juni etter at det ble brudd i meklingen mellom partene. Etter opptrapping av streiken har nesten 3500 vektere vært i streik.