Nord-Korea:

Vektnedgang skaper store spekulasjoner

Bildene av vekttapet til Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ført til etterforskning av mulig bruk av dobbeltgjenger.

FORSKJELL: Bildet til venstre skal være tatt 8. februar 2021 og bildet til høyre skal være tatt 15. juni 2021. Foto: Korea News Service via AP
FORSKJELL: Bildet til venstre skal være tatt 8. februar 2021 og bildet til høyre skal være tatt 15. juni 2021. Foto: Korea News Service via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsen til Nord-Koreas leder Kim Jong-un har fått mye oppmerksomhet de siste månedene. Dette etter at lederen ser merkbart tynnere ut på bilder og videoer fra statlige medier.

To bilder av den nordkoreanske lederen, angivelig tatt med fire måneders mellomrom, har skapt spekulasjoner om en mulig bruk av dobbeltgjenger.

Dette har ført til at Sør-Koreas etterretningstjeneste (NIS) har satt i gang en etterforskning, hvor de skal ha brukt kunstig intelligens og analyse av ansiktet ved hjelp av høyoppløselig video, ifølge AP.

Under en lukket parlamentarisk evaluering skal de ha konkludert med at Kim Jong-un har gått ned 20 kilo i vekt.

Ikke første gang

Ubekreftede rykter om en mulig bruk av dobbeltgjenger fortsetter likevel å dukke opp i sørkoreanske medier, men ifølge Kim Byung-kee, medlem av Sør-Koreas nasjonalforsamling, er det ingen grunn til å tro på dette.

Han sier endringen skyldes et naturlig vekttap og at Kims vekt har gått fra å være ca. 140 kilo til 120 kilo. Tidligere har NIS sagt at den Nordkoreanske lederen er ca. 170 cm høy.

Innbyggerne i Nord-Korea har tidligere vært bekymret for Kims helse. Etter å ha vært borte fra søkelyset en stund, dukket diktatoren opp på den nordkoreanske statskanalen i juni med et litt uvanlig intervju. Der var det tydelig at lederen var mye tynnere i ansiktet enn før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer