Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vel, nå tar det ikke så lang tid før jeg ferdig..»

Den drapssiktede sunnmøringen (37) slettet seks videoer på sin YouTube-konto i tiden før pågripelsen.

AKTIV FACEBOOK-PROFIL:  Den 37 år gamle siktete mannen har en Facebook-profil på nettet - som siden 19. august har vært svært aktiv. Foto: Privat
AKTIV FACEBOOK-PROFIL: Den 37 år gamle siktete mannen har en Facebook-profil på nettet - som siden 19. august har vært svært aktiv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede 37-åringen, som i går kveld ble siktet for drapet eller medvirkning til drapet på avdøde Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), har slettet seks videoer på videodelingsnettstedet YouYube i den siste tiden.

«Vel, når tar det ikke lang tid før jeg ferdig...», er noe av det siste han har skrevet på nettstedet.

Det er ukjent hva disse videoene inneholdt, og hvorfor disse har blitt slettet. 37-åringen har også blogg.

Mannen er siktet sammen med en 64 år gammel mann fra Follo. Begge nekter straffskyld.

Pause under bortføringen Mannen har også hatt en svært aktiv Facebook-profil den siste tiden. Den siktede, som har hatt profil på Facebook siden 18. mai 2010, har hatt en profil hvor det har blitt skrevet relativt korte oppdateringer sporadisk fram til 15. juli i år. 

Deretter skjer det ingen oppdatering fra denne juli-datoen og fram til natt til 5. august - da Sigrid forsvant.  

Så skal det gå 14 dager til nye statusoppdateringer ble publisert 19. august. Heretter blir det skrevet svært lange meldinger.

Da skreiv han blant annet god natt til alle sine venner, dagen før han ble pågrepet.
 
Samme dag skreiv han også at han skulle til Ålesund dagen etter.

Voldelig bakgrunn Den samme mannen holdt på å bli drapsmann i 2006. I april året etter ble han dømt til ubetinget fengsel i to år for et voldsoverfall med jernstang.

I en kjennelse fra 2006, hvor mannen fikk besøksforbud mot flere personer, står det at mannen i retten har forklart at han har lett for å «tippe over» dersom han unnlater å ta medisinene sine over lengre tid.

Retten ba da om at han undergis psykiatrisk behandling fordi han har en alvorlig psykiatrisk diagnose.

Oslo-tur utsatt Lørdag ble det skrevet to innlegg, der skreiv han blant annet at turen til hjem til Ålesund ble utsatt på grunn av ulike ting. 

Han skreiv også at han tenkte mye på en situasjon som har oppstått.

På profilen står det under «informasjon» at mannen er singel og klar for å bli funnet. Ifølge profil liker han biler, MC, PC og X-box, og han er glad i å danse hip hop.

Bodde sammen En av mottoene skal være at man aldri skal la seg bli rakket ned på.

Etter det Dagbladet har grunn til å tro, har 37-åringen, som egentlig er hjemmehørende på Sunnmøre, bodd hos 64-åringen i Oslo.

64-åringen har ikke vært i klammer med politiet tidligere.

Politiet aksjonerte mot huset til mannen i skogen i dag, og  tidligere i dag dekket de til et området mellom et hus og en søppelcontainer på et industriområde like ved der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet død i går kveld.

Bak presenningen står en bil som er registrert på 64-åringen som nå er siktet for drap eller medvirkning til drap. Mannen nekter straffskyld.

- Vi vil fortsette med en rekke etterforskningskritt. Vi vil fortsette med teknisk og taktisk etterforskning, avhør og rundspørringer, fortalte politiinspektør Hanne Kristin Rohde på pressekonferanse tidligere i dag.

UNDERSØKER BILEN: Politiet sperret av området rundt bilen til den siktede 64-åringen. Den sto parkert bare hundre meter unna stedet der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet død. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDERSØKER BILEN: Politiet sperret av området rundt bilen til den siktede 64-åringen. Den sto parkert bare hundre meter unna stedet der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet død. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
FUNNET DØD: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag 5. august, i dag bekreftet politiet at hun er funnet død. Foto: Privat / NTB scanpix
FUNNET DØD: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag 5. august, i dag bekreftet politiet at hun er funnet død. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media