Mener Oslos skoletopp er avslørt på SMS:

- Veldig alvorlig

I SMS-er til Inga Marte Thorkildsen har Marte Gerhardsen begrunnet lønnsfesten sin helt annerledes enn i offentligheten. Opposisjonen sier at de ikke lenger stoler på at utdanningsdirektøren snakker sant.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I gjentatte intervjuer med Dagbladet har utdanningsdirektør Marte Gerhardsen hevdet at lønnsfesten hennes skyldes utvidede ansvarsområder for flere av hennes direktører.

Hun har ikke maktet å vise til endrede stillingsbeskrivelser som dokumenterer de utvidede ansvarsområdene.

Men Dagbladet kan nå fortelle at Gerhardsen har gitt ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) en helt annen begrunnelse for saken som har satt fyr på Oslo-skolen den siste måneden.

I en SMS til Thorkildsen som Dagbladet har fått tilgang på hevder Gerhardsen at de største lønnshoppene i lønnsfesten skyldes likelønn mellom menn og kvinner:

«(...)Til info: De to som er løftet betydelig er kvinnelige grunnskoledirektører som lå uakseptabelt mye lavere i lønn enn mannlige kolleger som har nøyaktig samme jobb», skriver Gerhardsen til Thorkildsen i en SMS 22. oktober.

- Veldig alvorlig

På tross av dette har Inga Marte Thorkildsen seinere fortalt bystyret i Oslo at lønnsfesten skyldes utvided ansvarsområde for direktørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer