- Veldig alvorlig

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad reagerer kraftig på meldingen fra Trondheim om at enkelte smittede har nektet å oppgi nærkontakter.

VIL IKKE OPPGI NÆRKONTAKTER: - Det er veldig alvorlig. Det sier Espen Nakstad om at to smittede personer i Trondheim nekter å oppgi hvem de har hatt som nærkontakter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag er det registrert 15 nye smittetilfeller i Trondheim. Søndag var tallet rekordhøye 64, og kommunen mener dagens tall bare er snakk om et øyeblikksbilde og at tallene vil stige ytterligere.

Kommunen har registrert flere brudd på isolasjonsplikten og karanteneplikten over jula, og i en pressemelding mandag, opplyste også Trondheim kommune at to av de smittede nekter å oppgi til smittesporingsteamet hvem de har vært i kontakt med.

Det reagerer assisterende helsedirektør Espen Nakstad sterkt på.

- Svært alvorlig

Den ene som brøt isolasjonen gikk på fest hvor hen smittet flere av deltakerne og er anmeldt for dette.

Slik Dagbladet forstår det, skal denne personen være en av de to som videre nekter å oppgi hvem hen har vært i kontakt med.

På spørsmål fra Dagbladet om hvor alvorlig slike hendelser er, sier Nakstad at dette i verste fall kan få store konsekvenser.

- Det er veldig alvorlig. Vi har også sett på smitteutbrudd i andre kommuner at dette har skjedd. Det er klart at dette kan få store konsekvenser for andre enn en selv. Det er definert som en allmennfarlig smittsom sykdom, og det kan få konsekvenser hvis eldre mennesker blir smittet og lagt inn på sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer