Vaksinebomben ved OUS:

- Veldig alvorlig

Dagbladet avslørte at sykehusledere på hjemmekontor kan ha fått vaksine lenge før helsepersonell i frontlinja. - Ikke riktige mottakere av vaksiner, konkluderer Senterpartiet.

OMSTRIDT VAKSINEFORDELING: Fagforbundet får nå støtte fra Senterpartiet i sin kritikk av vaksinefordelingen ved OUS. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
OMSTRIDT VAKSINEFORDELING: Fagforbundet får nå støtte fra Senterpartiet i sin kritikk av vaksinefordelingen ved OUS. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke avslørte Dagbladet at Oslo universitetssykehus har vaksinert over seks ganger så mange ledere som helsefagarbeidere ved sykehuset.

Se hele oversikten nederst i saken.

Sykehuset kunne heller ikke utelukke at ledere i hjemmekontor har fått vaksine - dette mens mange i førstelinja fortsatt ikke har fått.

- Oslo universitetssykehus setter troverdigheten til hele vaksinefordelinga på spill. Det er veldig alvorlig. Alle har lyst på vaksine, men vi må alle vente på vår tur, også i sykehussektoren, sier Marit Arnstad (Sp) til Dagbladet.

- Vi ønsker at vaksiner først skal havne hos ansatte som er i kontakt med pasienter daglig, legger hun til.

- De må respektere køen

Mens sju prosent av ansatte i ledelse og administrasjon var vaksinerte i midten av februar, var dette tallet tre prosent av helsefagarbeidere. For legene var tallet 25 prosent, mens det for sykepleierne var 17 prosent. En måned seinere hadde samtlige grupper hatt en økning.

- I ukene som kommer er det helt avgjørende at vi gir vaksiner til riktige personer. Da er ikke ledere eller HR-personell i hjemmekontor riktige mottakere. Det handler om å respektere køen slik den bør være. Det må OUS og alle andre sykehus gjøre, sier Arnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer