- Veldig alvorlige beskyldninger fra Antirasistisk senter

Derfor avsluttet fakkeltog-sjefen appellen sin slik foran Stortinget i går kveld.

OPPGJØR MED SAMARBEIDSPARTNER:  Thee Yezen Al Ubeide innrømmer at han kunne virke sint da han avsluttet sin tale foran Stortinget mandag med et angrep på det han omtalte som en krenkelse av sin egen ytringsfrihet. Han forklarer hvorfor.Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
OPPGJØR MED SAMARBEIDSPARTNER: Thee Yezen Al Ubeide innrømmer at han kunne virke sint da han avsluttet sin tale foran Stortinget mandag med et angrep på det han omtalte som en krenkelse av sin egen ytringsfrihet. Han forklarer hvorfor.Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Initativtaker og en av hovedtalerne under solidaritetsmarkeringen i Oslo mandag kveld, Thee Yezen Al Ubeide, svarte i dag på Dagbladets telefonhenvendelse fra mandag kveld - og svarte på spørsmål med litt mer forklaring om hva han mente med avslutningen av talen foran Stortinget: 

«Hvor var Charlie i dag, da min ytringsfrihet ble krenket i Norge da min appellant ble fjernet fra lista»

- Noen timer før arrangementet fikk jeg høre at en av samarbeidsorganisasjonene, Antirasistisk senter, hadde fått strøket en person jeg hadde invitert til å holde appell. Jeg ba om et møte med daglig leder Rune Berglund Steen og kommunikasjonsansvarlig Erwin Kohn. Da fikk jeg vite at de ikke likte synspunkter som de mente hadde kommet fram i kronikker han har skrevet. Etter hvert kom det også fram at de mener han har tilknytning til kretsen rundt Profetens Ummah. Det er veldig alvorlige beskyldninger, sier Thee Yezen Al Ubeide om hvorfor han kunne oppfattes som «sint» i avslutningen av sin egen appell.

- Merkelig fokus På direkte spørsmål, understreker Thee Yezen Al Ubeide at han ikke representerer noen organisasjon, men at han som privatperson tar tak i daglige utfordringer som mange muslimer her i landet blir utsatt for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.