Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Veldig alvorlige beskyldninger fra Antirasistisk senter

Derfor avsluttet fakkeltog-sjefen appellen sin slik foran Stortinget i går kveld.

 OPPGJØR MED SAMARBEIDSPARTNER:  Thee Yezen Al Ubeide innrømmer at han kunne virke sint da han avsluttet sin tale foran Stortinget mandag med et angrep på det han omtalte som en krenkelse av sin egen ytringsfrihet. Han forklarer hvorfor.Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
OPPGJØR MED SAMARBEIDSPARTNER: Thee Yezen Al Ubeide innrømmer at han kunne virke sint da han avsluttet sin tale foran Stortinget mandag med et angrep på det han omtalte som en krenkelse av sin egen ytringsfrihet. Han forklarer hvorfor.Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Initativtaker og en av hovedtalerne under solidaritetsmarkeringen i Oslo mandag kveld, Thee Yezen Al Ubeide, svarte i dag på Dagbladets telefonhenvendelse fra mandag kveld - og svarte på spørsmål med litt mer forklaring om hva han mente med avslutningen av talen foran Stortinget: 

«Hvor var Charlie i dag, da min ytringsfrihet ble krenket i Norge da min appellant ble fjernet fra lista»

- Noen timer før arrangementet fikk jeg høre at en av samarbeidsorganisasjonene, Antirasistisk senter, hadde fått strøket en person jeg hadde invitert til å holde appell. Jeg ba om et møte med daglig leder Rune Berglund Steen og kommunikasjonsansvarlig Erwin Kohn. Da fikk jeg vite at de ikke likte synspunkter som de mente hadde kommet fram i kronikker han har skrevet. Etter hvert kom det også fram at de mener han har tilknytning til kretsen rundt Profetens Ummah. Det er veldig alvorlige beskyldninger, sier Thee Yezen Al Ubeide om hvorfor han kunne oppfattes som «sint» i avslutningen av sin egen appell.

- Merkelig fokus
På direkte spørsmål, understreker Thee Yezen Al Ubeide at han ikke representerer noen organisasjon, men at han som privatperson tar tak i daglige utfordringer som mange muslimer her i landet blir utsatt for.

- Jeg synes det er merkelig at Dagbladet fokuserer på en taler som ikke fikk være med, mens jeg sa en masse før det. Som jeg sa til dere i går kveld, kommer jeg tilbake til dette om et par dager. Nå skal jeg holde foredrag på en skole, og har ikke tid til å prate mer.

- Hva skulle den avviste appellanten snakke om ?

- Han skulle prate om høyreekstremisme med utgangspunkt i noe Erna Solberg sa for flere år siden om muslimhets som ligner på hetsen jøder har vært utsatt for.

Appellanten det gjelder er kjent med at Dagbladet omtaler saken, men ønsket å gi noen kommentarer i går kveld.

Da sa Erwin Kohn dette om uenigheten med Thee Yezen Al Ubeide i forbindelse med arrangementet - Solidaritetstog mot hat og diskrimenering.

Ville ikke dele talerstol
- Det stemmer at Antirasistisk senter hadde nektet å stille opp dersom en person som skulle holdt appell var på talerstolen, sier Ervin Kohn som er nestleder og kommunikasjonansvarlig i antirasistisk senter. Han er også forstander i Det Mosaiske Trossamfund og var en kveldens appellanter.

- Det var snakk om en fyr som er kjent for å være i kretsen rundt Profetens Ummah, da fikk vi problemer. Vi ville ikke dele talerstol med ham. Etter det jeg har forstått har han ikke vært med, men han har vært i kretsen rundt. Profetens Ummah er en udemokratisk bevegelse som bekjemper alt som denne markeringen sto for. Da var det problematisk for oss, sa Kohn etter arrangementet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media