- Veldig alvorlige påstander

Statsminister Jens Stoltenberg vil finne ut hvem som visste hva når i overvåkingssaken.

- VELDIG ALVORLIG:  - Påstandene kan være brudd på norsk lov, sier statsminister Jens Stolteneberg. I dag kommenterer han overvåkningssaken for første gang i forbindelse med et snarbesøk til FN i New York. FOTO: RANDI FUGLEHAUG/DAGBLADET.
- VELDIG ALVORLIG: - Påstandene kan være brudd på norsk lov, sier statsminister Jens Stolteneberg. I dag kommenterer han overvåkningssaken for første gang i forbindelse med et snarbesøk til FN i New York. FOTO: RANDI FUGLEHAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Dette er veldig alvorlige påstander som kan være brudd på norsk lov. Derfor er det viktig at vi er ryddige og ordentlige fra myndighetenes side, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Vi skal få redegjørelser både fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Politidirektoratet (POD), vi skal gå mange år tilbake, og vi skal ha svar på spørsmål fra amerikanerne. Er det snakk om lovbrudd, er det en sak for politi og påtalemyndighet. Jeg kommer til å gi mine vurderinger av denne saken når vi har fått klarhet i hva som er de faktiske forhold, sier statsministeren.

Hvem visste hva når ? Amerikanske myndigheter hevder at Norge visste om overvåkingen utført av etterretningsgruppen SDU (Surveillance Detection Unit).

Men Stoltenberg, som fredag var på snarvisitt i New York for å overlevere finansieringsrapporten til klimatiltak til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, sier at han i likhet med utenriksminister Jonas Gahr Støre og justisminister Knut Storberget ble informert om saken først onsdag denne uka.

- Jeg reagerte som mange andre, ved å tenke at dette er veldig alvorlige påstander, sier Jens Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer