Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ministermøte om atomtrusselen fra Nord-Korea

- Veldig farlig å avskrive Kim Jong-un som irrasjonell

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) advarer mot konsekvensene av at 18 millioner nord-koreanere trenger humanitær matvarehjelp samtidig som regimet utvikler atomvåpen i hurtig tempo.

FEIRET: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un feiret i fjor høst at regimet gjennomførte en vellykket missiltest. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File
FEIRET: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un feiret i fjor høst at regimet gjennomførte en vellykket missiltest. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File Vis mer

VANCOUVER: Søreide kom mandag til Vancouver i Canada for å diskutere atomtrusselen fra det isolerte kommunistregimet i Nord-Korea med ministerkolleger fra 19 andre land. Hun rakk å spise middag med dem før hun måtte forlate den canadiske byen allerede før det offisielle møtet begynte tirsdag.

Før hun reiste hjem til norske regjeringsforhandlinger, tok hun seg tid til en lengre samtale med Dagbladet og VG om situasjonen mange oppfatter som den største globale trusselen for øyeblikket. Hun gjør det klart at Norge og de andre landene på møtet ikke ser noen alternativ til å finne en politisk og diplomatisk løsning.

- Veldig rask utvikling

- Jeg har fulgt utviklingen knyttet til Nord-Korea tett de siste fire åra. Utviklingen har gått veldig raskt. Vi vet veldig lite om hvor god eller dårlig stand disse anleggene er i, eller hvor mye eller lite som skal til før en misforståelse oppstår. Derfor er det at de militære informasjonskanalene nå igjen åpnes, viktig. Det er et første forsiktig skritt mot å bygge tillit, sier Søreide.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?