- Veldig farlig

Donald Trump har tidligere truet med Irans endetid. Nå retter nok en gang Trump-administrasjonen pekefingeren mot Iran, og ekspertene er bekymret.

KONFLIKT: Lørdag ble Saudi-Arabias viktigste oljefelt angrepet. Like etter startet beskyldningene mot Iran å komme. Video: AP. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: USAs president Donald Trump nevner for første gang Iran offentlig i forbindelse med droneangrepene mot Saudi-Arabias største oljeanlegg lørdag.

- Husker dere da Iran skjøt ned en drone, og hevdet at den var i deres «luftrom» - når den i virkeligheten ikke var i nærheten? De holdt fast ved den historien, selv om de viste at det var en veldig stor løgn. Nå sier de at de ikke hadde noe å gjøre med angrepet på Saudi-Arabia. Vi får se? skriver Trump på Twitter.

Etter måneder med diplomatisk krise på det desidert øverste nivået, trusler om «utslettelse», beskyldninger fra USA om at Iran står bak en rekke angrep og Irans uttalelse om at Donald Trump er «mentalt tilbakestående», har det lenge vært trygt å si at samarbeidsklimaet mellom USA og Iran står på gyngende grunn.

Derfor skjelver nå både oljemarkedet og en lang rekke eksperter i frykt for at helgas angrep på Saudi-Arabias oljeproduksjon bare er starten på noe langt verre.

President Donald Trump har lovet at USA er «locked and loaded», altså at våpnene er ladd og klare, til å svare på det omfattende angrepet på Saudi-Arabias oljeproduksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer