VILLE MØTE ESKIL:  Prins Charles og hertuginne Camilla ønsker å møte AUF-leder Eskil Pedersen og flere Utøya-overlevende når de kommer til Norge. Foto: Nina Hansen
VILLE MØTE ESKIL: Prins Charles og hertuginne Camilla ønsker å møte AUF-leder Eskil Pedersen og flere Utøya-overlevende når de kommer til Norge. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Veldig hyggelig

Prins Charles og hertuginne Camilla vil møte noen av ungdommene som overlevde Utøya når de kommer til Norge i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): AUF-leder Eskil Pedersen og flere ungdom som var på Utøya  skal møte Prins Charles og hertuginne Camilla når de kommer til Norge på offisielt besøk 20.til 22. mars. 

- De tok initiativet og ville møte oss. Det synes vi selvsagt er veldig hyggelig. Det er et eksempel på at 22. juli har berørt veldig mange også utenfor Norges grenser som den britiske kongefamilien, sier Eskil Pedersen til Dagbladet. 

Han forteller at prinsen og hertuginnen ønsker å høre hvordan det går med de overlevende og hvordan de tar hverdagen tilbake.

- De vil høre hva som har vært vårt budskap at engasjementet som var årsaken til at vi var på Utøya fortsatt skal være en del av våre liv etter 22. juli, sier han.

Foreløpig er det ikke avklart hvem Eskil skal ha med seg.

- Det får vi finne ut av. Det er sikkert mange som har lyst, men dessverre kan det bare bli en liten gruppe fordi de gjerne ville ha en ordentlig samtale. For at det skal bli nært, kan vi ikke være så mange, forklarer AUF-lederen. 

Det kongelige besøket finner sted i anledning dronning Elizabeth IIs feiring av 60 år på tronen.

Foruten møtet med Utøya-ungdommen skal det britiske tronfølgerparet blant annet på middag på Slottet, besøke statsminister Jens Stoltenberg og møte norske ungdomsorganisasjoner.

På besøkets andre dag skal prins Charles og hertuginne Camilla besøke Bergen, der en konsert i Håkonshallen og et besøk på det britiske marinefartøyet HMS Liverpool inngår i programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer