- Veldig hyggelig!

LONDON (Dagbladet): Kronprinsparet gleder seg med Märtha Louise og Ari Behn. - Veldig hyggelig, sa Mette-Marit til Dagbladet utenfor kronprinsparets bolig i Earls Court i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marit strålte av velvære da hun ankom boligen i det fasjonable boligstrøket klokka 16.45 i går ettermiddag. Marius hadde nemlig fått følge med hjem av en jevnaldrende klassevenninne.

Dagbladet var på pletten og gratulerte kronprinsessen med nyheten om at hennes svigerinne, Märtha Louise, er gravid.

Vinket på barna

Mette-Marit svarte først med et lunt smil i munnviken. Meldingen som i går spredte seg som ild i tørt gress i samtlige norske nyhetsredaksjoner, hadde hun tydeligvis registrert for lengst.

Hvor lenge kronprinsessen har visst om graviditeten fikk vi imidlertid ikke svar på.

- Er du glad på Märtha Louises vegne?

- Ja, det er veldig hyggelig, svarte Mette-Marit. Rolig, men tydelig lite lysten på å røpe mer til pressen etter en lang dag på skolen.

I hverdagslige og mørkeblå jeans, en strikket kardiganjakke med blomstertrykk, hvit T-skjorte og blå og hvite joggesko, bøyde hun seg ned i bagasjerommet, fisket opp Marius ransel, håndveska sin og nøklene til ytterdøra.

Marius og venninnen løp lekent i sikksakk opp til trappeoppgangen. Mette-Marit låste opp døra, vinket på barna og forsvant.

Tydelig kry

Snaut 20 minutter seinere dukket ektemann Haakon Magnus opp. Kronprins Haakon så ut som enhver LSE-student der han ankom boligen iført rufsete jeans, trendy skulderbag, kordjakke og stripete skjerf.

At noe var i gjære var tydelig. Haakon smilte med øynene. Haakon skyndte seg inn i huset, men stoppet opp ved inngangen og smilte igjen - tydelig stolt og kry når vi nevnte Slottets melding om at Märtha Louise er gravid. Haakon har for lengst skjønt at han skal bli onkel. På ordentlig.

- Hva synes du om at Märtha Louise nå er blitt gravid?

- Det er veldig hyggelig det, sa Haakon, før også han forsvant inn i den engelske leiegården. Til sin egen familie.

VELDIG HYGGELIG: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gleder seg med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.