Coronaviruset

- Veldig lei meg

Helsetopp Geir Stene-Larsen er coronasmittet.

SMITTET: Helsetopp Geir Stene-Larsen er i hjemmeisolasjon etter å ha testet positivt for coronavirus. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
SMITTET: Helsetopp Geir Stene-Larsen er i hjemmeisolasjon etter å ha testet positivt for coronavirus. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er veldig lei meg for alle som kan ha blitt utsatt for smitte fra meg, naturligvis, sier Geir Stene-Larsen til Dagbladet.

STATSMINISTEREN: Fra klokken 08 vil grensekontrollen skjerpes betraktelig. Video: Dagbladet TV Vis mer

Da Stene-Larsen, som er ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet, kom hjem fra reise til Spania tirsdag, gikk han rett inn i kriseutvalget som jobber med å bekjempe coronapandemien i Norge, skriver NRK.

Både Stene-Larsen og én annen medarbeider som hadde vært på reise til USA ble gitt unntak fra karantenebestemmelsene av helsedirektør Bjørn Guldvog, slik at de kunne være med i krisearbeidet.

Unntak

- I de nye karantenebestemmelsene ble det gitt mulighet for unntak for virksomhetsledere av kritiske samfunnsfunksjoner. I denne situasjonen hvor helsedirektoratet har fattet vedtak som er de mest omfattende som vi har hatt i Norge i etterkrigstida, så hadde vi behov for all den kraften vi kunne fra ledersiden for å håndtere den situasjonen. Dette ble drøftet med blant annet departementet som var enig i denne vurderingen, sier Guldvog til NRK.

Stene-Larsen selv synes det er leit.

- Det er veldig beklagelig og kjedelig for alle parter. Dessuten er det vanskelig nå midt i denne pandemien, sier helsetoppen til Dagbladet.

Forkjølelse

Stene-Larsen forteller at han hadde en forkjølelse da han dro til Spania. Under oppholdet der, opplevde han bedring, men hadde med seg en rest av forkjølelse tilbake til Norge.

- Jeg var nok over det verste, og trolig ikke så smittsom da jeg kom hjem igjen, sier Stene-Larsen og legger til:

- Spania var ikke regnet som et høyrisikoland, så jeg var ikke blant dem som skulle testes da jeg kom til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer