<strong>SJEF:</strong> Daglig leder Stig Ove Gulbrandsen i eventbyrået Nova Vista er lei seg. Foto: Nova Vista
SJEF: Daglig leder Stig Ove Gulbrandsen i eventbyrået Nova Vista er lei seg. Foto: Nova Vista Vis mer

Coronasmitte på motefest:

- Veldig lei oss

Eventbyrået som arrangerte Costume Awards er veldig lei seg for at det ble bekreftet smitte på festen.

Publisert
Sist oppdatert

En person er bekreftet coronasmittet etter festen der Costume Awards ble utdelt 14. oktober.

Festen fikk kritikk i for tette røykepauser, mingling og tilsynelatende brudd på smittevernreglene. Bydelsoverlegen i bydel St. Hanshaugen sa at arrangementet brøyt reglene, siden de var flere enn femti personer til stede.

I henhold til Oslo kommunes regler kan det være opptil 200 personer på et arrangement, så lenge alle har faste plasser og holder en meters avstand. Det hadde de, ifølge arrangøren. Gjestene skal også ha fått beskjed om at det ikke var lov å mingle, skriver daglig leder Stig Ove Gulbrandsen i eventbyrået Nova Vista, som arrangerte festen, i en epost til Dagbladet.

Gulbrandsen er lei seg for at noen nå er smittet.

- Det er selvfølgelig noe vi er veldig lei oss for, skriver Gulbrandsen i en e-post til Dagbladet.

I en pressemelding lørdag kveld opplyste Gulbrandsen at samtlige deltakere og ansatte var blitt kontaktet i henhold til regelverket.

Smittesporingsteamet i bydel Frogner skal ha opplyst om at den smittede bare var til stede i én time, og at personen ikke hadde kontakt med noen i løpet av denne tiden.

Det har ikke lyktes Dagbladet å nå bydel Frogner lørdag kveld.

- Grundige vurderinger

Gulbrandsen er uenig i bydelsoverlege i St. Hanshaugens uttalelser om brudd på smittevern under arrangementet.

<strong>SENDT MELDING:</strong> Costume har sendt ut denne meldinga.
SENDT MELDING: Costume har sendt ut denne meldinga. Vis mer

- Vi mener at vi har gjort grundige vurderinger av hvordan smittevernkravene skulle overholdes. Både bydelsoverlegen på St. Hanshaugen og Næringsetaten i Oslo kommune har kommet med råd og veiledning i forhold til tolkning av smittevernkravene. Også representanter for Oslo kommunes utleieselskap, som sto for utleien av lokalet, var inne i prosessen. Vi var forberedt, vi var nøye og vi forholdt oss til reglene og mer enn det.

- Kunne noe vært gjort annerledes fra deres side, med tanke på å begrense smittespredningen?

- Det får vi evaluere i ettertid. Vi føler oss imidlertid sikre på at vi har gjennomført svært strenge smittetiltak i henhold til reglene og mer til, sier Gulbrandsen.

Ber folk holde seg hjemme

- I samråd med bydelsoverlegen på Frogner, er vi bedt om å oppfordre de som eventuelt får symptomer på corona til å holde seg hjemme og ha en lav terskel for å melde seg til testing. Vi er lei oss for dette, og håper at det går bra med den smittede personen og at ikke andre gjester eller ansatte er blitt smittet, skriver Gulbrandsen.

Costume-redaktøren skriver i en pressemelding at de har forsøkt å forholde seg til gjeldende regler.

- Vi har tillit til Nova Vista og deres vurderinger for hvordan Costume Awards ble gjennomført i samsvar med myndighetens retningslinjer. Vi støtter opp om den smittesporingen som nå foregår, og håper personen som er smittet får et ukomplisert sykdomsforløp, skriver redaktør i Costume, Kine B. Hartz i pressemeldinga.

 Nova Vista inngår som en del av Ahead Group, som er et uavhengig nordisk byrånettverk eid av Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer