ÅSTEDET: Turid Holter ble funnet drept i sitt eget hjem i Fredrikstad 16. mai. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ÅSTEDET: Turid Holter ble funnet drept i sitt eget hjem i Fredrikstad 16. mai. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

- Veldig lei seg for hva hun har gjort

Leieboeren (28) er lei seg for at hun drepte Turid Holter (75) og hva hun har påført familien, ifølge forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Den 28 år gamle kvinnen som tilstår å ha drept den 75 år gamle tekstilkunstneren Turid Holter, blir framstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett i dag.

Hun samtykker til varetektsfengling og erkjenner de faktiske forhold, men kvinnen må likevel møte i retten ved første fengslingsmøte.

- Hun har det fryktelig vanskelig og har nå tatt innover seg hva som har skjedd, sier 28-åringens forsvarer, advokat Vigdis Brandstorp til Dagbladet.

Undersøker hotellrom Leieboeren, som bare hadde bodd noen få dager i andre etasje hos Holter, er overført til psykiatrisk akuttavdeling ved Sykehuset Østfold.

- Hun fortstår hva hun har gjort og er veldig lei seg for hva hun har påført offeret og hennes familie, sier Brandstorp.

Politiet undersøker i dag kvinnens hotellrom på Grand Hotel i Oslo. Det var politiet i Oslo som tok kontakt med sine kolleger i Østfold etter at de hadde informasjon om at noe kunne ha hendt i Holters hjem i St. Josephs gate i Fredrikstad.

Da politiet ankom boligen i 20-tida mandag fant de kvinnen død og slo drapsalarm. 50 minutter senere ble 28-åringen pågrepet på et hotellrom på Grand Hotel i Oslo. I sin første frie forklaring til politiet, tilsto hun at hun hadde drept Holter.

Venter på obduksjon Politiet tror drapet skjedde en gang i løpet av søndagen. Politiet bekrefter at de har gjort flere beslag i kvinnens hjem og på Grand Hotel.

Kvinnen er foreløpig ikke formelt avhør og politiet holder detaljene omkring drapet svært tett til brystet.

- Vi håper å få svar på den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av ettermiddagen eller i morgen, sier politioverbetjent Ivar Prestbakken, seksjonsleder etterforsking ved Fredrikstad politistasjon, til Dagbladet.

DREPT: Tekstilkunstneren Turid Holter (75). Foto: Privat
DREPT: Tekstilkunstneren Turid Holter (75). Foto: Privat Vis mer