Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Veldig lei seg for hva hun har gjort

Leieboeren (28) er lei seg for at hun drepte Turid Holter (75) og hva hun har påført familien, ifølge forsvareren.

ÅSTEDET: Turid Holter ble funnet drept i sitt eget hjem i Fredrikstad 16. mai. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ÅSTEDET: Turid Holter ble funnet drept i sitt eget hjem i Fredrikstad 16. mai. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Den 28 år gamle kvinnen som tilstår å ha drept den 75 år gamle tekstilkunstneren Turid Holter, blir framstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett i dag.

Hun samtykker til varetektsfengling og erkjenner de faktiske forhold, men kvinnen må likevel møte i retten ved første fengslingsmøte.

- Hun har det fryktelig vanskelig og har nå tatt innover seg hva som har skjedd, sier 28-åringens forsvarer, advokat Vigdis Brandstorp til Dagbladet.

Undersøker hotellrom Leieboeren, som bare hadde bodd noen få dager i andre etasje hos Holter, er overført til psykiatrisk akuttavdeling ved Sykehuset Østfold.

- Hun fortstår hva hun har gjort og er veldig lei seg for hva hun har påført offeret og hennes familie, sier Brandstorp.

Politiet undersøker i dag kvinnens hotellrom på Grand Hotel i Oslo. Det var politiet i Oslo som tok kontakt med sine kolleger i Østfold etter at de hadde informasjon om at noe kunne ha hendt i Holters hjem i St. Josephs gate i Fredrikstad.

Da politiet ankom boligen i 20-tida mandag fant de kvinnen død og slo drapsalarm. 50 minutter senere ble 28-åringen pågrepet på et hotellrom på Grand Hotel i Oslo. I sin første frie forklaring til politiet, tilsto hun at hun hadde drept Holter.

Venter på obduksjon Politiet tror drapet skjedde en gang i løpet av søndagen. Politiet bekrefter at de har gjort flere beslag i kvinnens hjem og på Grand Hotel.

Kvinnen er foreløpig ikke formelt avhør og politiet holder detaljene omkring drapet svært tett til brystet.

- Vi håper å få svar på den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av ettermiddagen eller i morgen, sier politioverbetjent Ivar Prestbakken, seksjonsleder etterforsking ved Fredrikstad politistasjon, til Dagbladet.

DREPT: Tekstilkunstneren Turid Holter (75). Foto: Privat
DREPT: Tekstilkunstneren Turid Holter (75). Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media