Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Veldig leit

Statsminister Erna Solberg synes at det er veldig leit at hennes fiskeriminister, Geir Inge Sivertsen, går av som følge av Dagbladets avsløringer om Sivertsens etterlønnsavtale.

GÅR AV: Statsminister Erna Solberg synes at det er veldig leit at hennes fiskeriminister, Geir Inge Sivertsen, går av som følge av Dagbladets avsløringer om Sivertsens etterlønnsavtale. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer

Fredag ettermiddag ba fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) om å få forlate sin statsrådspost som følge av Dagbladets avsløringer Sivertsens etterlønnsavtale.

Nå forteller statsminister Erna Solberg at hun har akseptert Sivertsens ønske om å gå av.

Oslo 20200228. 
Statsminister Erna Solberg (H) kommenterer fiskeriministerens avgang i Statsministerens kontor.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20200228. Statsminister Erna Solberg (H) kommenterer fiskeriministerens avgang i Statsministerens kontor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har akseptert hans forespørsel om å gå av. Så det vil bli et skifte av fiskeriminister, men han vil sitte til neste statsråd. Jeg synes det er veldig leit at han går av, men har forståelse for at det har utviklet seg til en veldig vanskelig situasjon, sier statsministeren.

Selv forklarte Sivertsen avgangen med at saken hadde utviklet seg på en måte som gjorde det vanskelig for ham å gjøre en god jobb som statsråd.

- Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til Senja kommune. Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, uttaler Sivertsen i en pressemelding.

Grillet

Solberg ble grillet om det i realiteten var noe annet valg enn at Sivertsen måtte gå av. Disse spørsmålene svarte Solberg unnvikende på. Fredag formiddag varslet nemlig SV at de ville stille mistillitsforslag mot Sivertsen.

- Jeg mener at Geir Inge ville ha vært en veldig god fiskeriminister med sin bakgrunn som ordfører i en av de store fiskerikommunene i landet, sier Solberg.

Solberg sier videre at etterlønnsspørsmålet var en feilvurdering, og at saken utviklet seg til en belastning for hele partiet.

- Etterlønnsspørsmålet var en feilvurdering som Sivertsen ryddet raskt opp i, sier Solberg.

- Det som er viktig, er at man skal følge grunnloven. Det er helt åpenbart at man bør ha avkortning av penger knyttet til spørsmålet om etterlønn. Sivertsen burde heller ikke ha søkt etterlønn, ettersom dette er en ordning for å skape sikkerhet dersom man ikke har en jobb å gå til.

- Uheldig

Videre ble Solberg spurt om hvordan dette påvirker det ferske regjeringssamarbeidet, som oppsto etter at Frp gikk ut av regjering i januar.

- Det er selvfølgelig uheldig. Vi er full av iver og engasjement for å bygge opp en utrolig viktig næring, som fiskerinæringen er. Vi fikk en litt bråere start på det regjeringssamarbeidet enn ventet, men jeg tror at vi skal finne en god fikeriminister til å ta over.

Sivertsen går altså av som følge av Dagbladets avsløringer om at han mottok etterlønn for jobben som ordfører samtidig som han fikk full lønn som statssråd.

Hele Norges coronakart