Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Veldig lett å få kvinner til å vise puppene

Fotograf Martine Petra Hoel har tatt bilder av brystene til 80 kvinner i alderen 18 til 76.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vil vise fram mangfoldet bryster. Bryster  har en egen historie og en egen identitet på samme måte som ansikter. Vi assosierer ulike ting med bryster på samme måte som man gjør med ansikter, sier fotograf Martine Petra til Dagbladet.

Hun står bak et svensknorsk fotoprosjekt med nettopp kvinners bryster i fokus. 

- Bryster forteller mye - Bryster har en egen identitet og har som regel også en egen historie. Modellene som har stilt opp har vært mellom 18 og 76 år, og noen er mødre med tydelige merker fra fødselen og amming, andre er kvinner som har tatt en brystforstørrelse eller brystreduksjon, sier Petra.

- Kvinners bryster forteller mye. Uansett om det er arr, tatovering eller merker fra operasjoner i forbindelse med brystkreft.

Hun vil ikke beskrive hva hun mener de vakreste brystene ser ut, og understreker at det alltid har noe med kvinnen som bærer dem.

- Overraskende lett Fotografen kan fortelle at hun ikke har hatt noen problemer med å få kvinner til å kaste skjorta.

- Det er veldig lett å få kvinner til å kle av seg for at jeg skal ta bilde av puppene. Det har faktisk vært en overraskende interesse rundt dette prosjektet, sier hun.

- Jeg tror de fleste som blir med synes det er et morsomt prosjekt å være med på, og det trenger ikke å være snakk om ekshibisjonister, sier hun.

- Vakkert Dagbladet møter Martine Petra mens hun tar bilder av Alina Lazar (24), som er modell og skuespiller.

- Det er et veldig spesielt prosjekt å være med på, erkjenner hun.

- Bryster er en viktig kroppsdel som er noe vakkert. Det er jo ikke alle kvinner som er glade i og stolte av kroppen sin, men det er noe vakkert, sier hun til Dagbladet.

- Jeg elsker hvordan jeg er, sier hun.

Fotograf Martine Petra stiller også selv som modell på sitt eget prosjekt. 

- Jeg tenker at det hadde blitt feil om jeg skulle bedt andre om å gjøre noe jeg ikke hadde turt selv, sier hun.

- Fri vilje Hun er ikke redd for kritikere, som hun tilsynelatende er svært oppmerksom på at vil dukke opp.

- De får mene hva de vil. Dette er et portrett av bryster på samme måte som man ofte tar portretter av ansikter, og modellene gjør det av fri vilje, sier Petra.

OVERRASKENDE LETT: Fotograf Martine Petra Hoel forteller at det har vært overraskende lett å ta bilde av brystene til flere titalls kvinner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OVERRASKENDE LETT: Fotograf Martine Petra Hoel forteller at det har vært overraskende lett å ta bilde av brystene til flere titalls kvinner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media