– Veldig lettet og glad

Per Ditlev-Simonsen jublet fra sykesenga i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Per Ditlev-Simonsen (75) er for tiden innlagt på Hjertemedisinsk avdeling på Rikshospitalet i påvente av operasjon. I går fulgte han valget fra sykesenga.

– Han er svært lettet og glad for det gode valget, sier leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner til Dagbladet.no.

Han hadde kontakt med «Diffen» på telefon i går kveld, og sier det var en meget fornøyd eks-ordfører i andre enden av telefonrøret.

Trakk seg rett før valget

Høyre har gjort et kjempevalg i Oslo. De vil fortsette å lede Byrådet og de er med i kampen om å sikre ordførerstolen. Det er eks-ordfører i Oslo, Per Ditlev-Simonsen, svært fornøyd med.

– Han er svært takknemlig for støtten han har fått fra Høyre i Oslo. Han er glad partiet har klart å tenke prinsipielt om saken han var oppe i, samtidig som han fikk den behandlingen han har krav på som menneske, sier Tetzschner.

Ditlev-Simonsen trakk seg som ordfører i Oslo 22. august, etter at det ble avslørt at han hadde en hemmelig konto i Sveits.

Til å begynne med nektet han å svare på spørsmål om en hemmelig konto, men innrømmet det hele etter hvert. Pengene fra kontoen ble tatt hjem til Norge uten at beløpet ble innberettet for ligningsvesenet.

LETTET OG GLAD: Per Ditlev-Simonsen er ifølge lederen i Oslo Høyre, Michael Tetzschner, kjempefornøyd med valget i natt. FOTO: Sara Johannessen/SCANPIX
LETTET OG GLAD: Per Ditlev-Simonsen er ifølge lederen i Oslo Høyre, Michael Tetzschner, kjempefornøyd med valget i natt. FOTO: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer

- Kjærkomment

I går ble det kjent at Per Ditlev-Simonsen siden 7. september 2007 har vært innlagt ved Hjertemedisinsk avdeling på Rikshospitalet for undersøkelser og behandling i påvente av operasjon.

– Han har det bra. Vi ber om at pasienten og familien får ro i denne situasjonen, het det i en pressemelding som ble sendt ut i går.

Tetzchner ønsker ikke å kommentere tilstanden til Ditlev-Simonsen.

– Jeg går ikke inn på den helsemessige tilstanden, men det var klart at valgresultatet var personlig meget kjærkomment for ham, sier Tetzchner til Dagbladet.no.

– Veldig lettet og glad