Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Veldig lettet

Ingrid Martinussen i telefon til broren, som er på vei til Japan.

VELDIG LETTET: Bjarne Martinussen fikk telefon fra sin løslatte søster i morges. Nå er han på vei til Tokyo for å møte henne. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet.
VELDIG LETTET: Bjarne Martinussen fikk telefon fra sin løslatte søster i morges. Nå er han på vei til Tokyo for å møte henne. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet. Vis mer

- Nå er jeg ute!

Det var de første ordene Ingrid Martinussen (32) sa da hun ringte sin bror Bjarne Martinussen (35) i Stokke i Vestfold ved 05.30-tida i morges.

Broren er nå på vei til Japan for å besøke søstera som har sittet 20 døgn på glattcelle på en politistasjon i Tokyo.

- Jeg er veldig lettet. Det hørtes ut som hun har taklet den vanskelige perioden godt. Nå skulle hun først komme seg til leiligheten og dusje, slik jeg forsto i den korte samtalen, sier Bjarne Martinussen til Dagbladet i drosje på vei til Gardermoen.

Med en kamerat fra Sandefjord som reisefølge, flyr han til Tokyo midt på dagen i dag, kommer fram klokka 12 lokal tid onsdag og drar tilbake lørdag.

På hennes premisser

Det betyr at han står til søsterens disposisjon tre-fire dager som familiens representant.

- Jeg retter meg etter hennes tempo og premisser når jeg kommer fram. Det er viktig at hun har styringen på kontakten disse dagene, sier barnehageansatte broren.

LØSLATT: Ingrid Martinussen (32) fra Ålgård i Rogaland, som siden 20. november har sittet isolert på ei glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo, er løslatt. Vis mer

- Far i hundre

Både søster og bror har vært i kontakt med foreldrene i Ålgård i Rogaland etter løslatelsen i natt.

- De er veldig lettet, far var helt i hundre, sier Bjarne Martinussen.

- Ingrid er veldig imponert over den innsatsen som er gjort for henne hjemmefra og i flere ledd. Og hun var veldig glad for at det går fint med foreldrene, sier Bjarne Martinussen.

Resten av familien vil være skjermet fra media.

FENGSLET: Norske Ingrid (32) er fengslet i Japan. Reporter/foto: Ralf Lofstad. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer