Skyting på Mortensrud:

- Veldig mye informasjon

Politiet etterforsker gårsdagens skyteepisode bredt.

PERSON SKUTT: En person er kritisk skadd etter å ha blitt skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo. Dette sier politiet om situasjonen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 09.00 vil Grete Metlid, leder for fellesenhet for etterretning og etterforsking ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, orientere pressen om siste nytt i saken.

- Vi har jobbet for fullt med store styrker gjennom hele natta. Det er veldig mye informasjon som skal bearbeides.

Det sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand til Dagbladet, etter at en ung mann ble skutt utenfor Lofsrud skole på Mortensrud torsdag kveld. Mannen er kritisk skadd.

- Vi har snakket med flere vitner og foretatt en rundspørring i nabolaget, fortsetter operasjonslederen.

Han ønsker ikke å gå nærmere i detalj på saken, men forteller at det skal ha blitt hørt flere skudd.

- Vi er fortsatt i området med flere enheter, forteller operasjonslederen.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter episoden.

- Kan være målrettet

Politiets innsatsleder, Erling Olstad, bekreftet at det ble avfyrt flere skudd mot den unge mannen, men det spesifikke antall skudd, er det for tidlig for politiet å si noe om.

- Hva gjerningsmannen har tenkt, det vet jeg ikke, men antall skudd kan tyde på at dette er en målrettet handling, sa innsatsleder Olstad.

STORE STYRKER: Nødetatene var på plass ved Lofsrud skole i går kveld med store styrker etter skyteepisoden. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STORE STYRKER: Nødetatene var på plass ved Lofsrud skole i går kveld med store styrker etter skyteepisoden. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Han fortalte videre at politiet ikke har noen indikasjoner på at gjerningspersonen(e) kan være farlig for øvrigheten i området.

Elever på innsida

Hendelsen fant sted utenfor Lofsrud skole. På innsida av skolen var det flere elever, forteller Erling Olstad, politiets innsatsleder på stedet, til pressen.

- Men vi har ingen informasjon om at hendelsen fant sted i tilknytning til en aktivitet på skolen, eller noen i tilknytning til skolen. Hvorfor hendelsen skjedde utenfor Lofsrud skole, er det for tidlig å si noe om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer