Corona

- Veldig oppløftende

R-tallet holder seg under 1. Fortsetter det slik, er det gode nyheter for gjenåpningen av samfunnet, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

KLARE: I denne modellen ser du hvordan man kan stoppe coronasmitten. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. En idé fra Dagens Nyheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig oppløftende at R-tallet holder seg på 0,8 for landet sett under ett. Det tyder på at den nedgangen vi har sett de siste fire ukene har vært stabil.

Det skriver assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en SMS til Dagbladet.

- Hvis det fortsetter slik i ytterligere fire uker, vil vi være nede på samme smittenivå som før den andre bølgen i høst. Da blir det langt enklere å gjenåpne samfunnet uten stor risiko for at smitten blomstrer opp igjen, skriver han videre.

Nedgang i alle aldrer

I uke 15 fortsetter nedgangen i antall meldte tilfeller siden toppen i uke 11. Foreløpig er det meldt 3 717 tilfeller med prøvedato i uke 15.

Det er en nedgang på 23 prosent siden uke 14 - og 43 prosent siden uke 11, skriver FHI i sin ukesrapport for uke 15 - altså forrige uke.

Det er matematisk modellering som viser at smittetrenden har vært synkende, med et gjennomsnittlig R-tall fra 25. mars på 0,8.

Antall meldte tilfeller gikk ned i alle aldersgrupper i uke 15. Det høyeste antall meldte tilfeller i forhold til befolkningstallet sist uke ble observert i aldersgruppene 13-19 år (117 per 100 000), 20-39 år (87 per 100 000) og 6–12 år (86 per 100 000).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer