- Veldig pinlig

Nestleder i Ap´s bystyregruppe om Fabian Stangs skattebrøler.

Nybeiset hytte: Nestleder i Ap´s bystyregruppe i Oslo, Rina Mariann Hansen, synes det er synd at ordfører Fabian Stang (H) har tråkket feil etter at Oslo kommune har hatt så stort fokus på skatteundragelser og svart arbeid. Foto: Lars Eivind Bones/Nina Hansen/Oslo Arbeiderparti
Nybeiset hytte: Nestleder i Ap´s bystyregruppe i Oslo, Rina Mariann Hansen, synes det er synd at ordfører Fabian Stang (H) har tråkket feil etter at Oslo kommune har hatt så stort fokus på skatteundragelser og svart arbeid. Foto: Lars Eivind Bones/Nina Hansen/Oslo Arbeiderparti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nestlederen i Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo, Rina Mariann Hansen, er flau på byens vegne.

- Jeg synes dette er veldig pinlig, for det er ikke første gang vi i Oslo opplever å ha en ordfører som ikke klarer å forholde seg til lover og regler, sier hun.

Hun tenker på avsløringen i 2007 av at daværende ordfører Per Ditlev-Simonsen hadde en hemmelig formue i Sveits. De utenlandske kontiene Ditlev Simonsen familien disponerte i Sveits ble innen familien omtalt som «tantene i Sveits».

I dag avslørte Dagbladet at ordfører Fabian Stang (H) engasjerte en lokal kommunalt ansatt mann på Skeikampen til å male hytta si. Mannen er hverken registrert med firma eller står oppført i momsregisteret. Stang betalte 41 000 kroner inn på mannens konto etter å ha fått en sms om hvor mye penger mannen skulle ha for å beise hytta til Stang.

- Det er veldig synd at ordføreren har gjort feil på dette området, for vi har hatt et veldig fokus på skatteunndragelser og svart arbeid i Oslo. Dette gir et svært dårlig signal, sier hun.

Overfor Dagbladet har Stang beklaget at han ikke sjekket at mannen var registrert som håndtverker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer