Bekjente om Waras samboer:

- Veldig positiv, blid og engasjert

Det politiske Norge er sjokkert etter siktelsen mot Tor Mikkel Waras (Frp) samboer. Bekjente av paret kan ikke forestille seg hva som har skjedd.

SIKTET: Justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble torsdag siktet for å ha diktet opp en straffbar handling ved å tenne på familiens bil natt til 10. mars. Foto: Privat
SIKTET: Justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble torsdag siktet for å ha diktet opp en straffbar handling ved å tenne på familiens bil natt til 10. mars. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag siktet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer - Laila Anita Bertheussen - for å ha tent på parets bil natt til søndag.

Hun er siktet etter straffelovens paragraf 225 bokstav b, for å ha foretatt noe som vekker mistanke om at en straffbar handling er begått uten at den er det.

PST mistenker at Bertheussen selv startet brannen for å gi inntrykk av at den ble påtent av en eller flere gjerningsmenn, fortalte PST-sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse i ettermiddag.

Igjen sitter et politisk Norge i sjokk, inkludert justisminister Tor Mikkel Wara.

Sjokkerte venner

Det samme er personer i omgangskretsen rundt Wara og Bertheussen, som også har møtt sistnevnte i sosiale sammenhenger.

Dagbladet har snakket med flere bekjente av paret. De beskriver Bertheussen som både åpen og hyggelig.

- Hun har alltid vært veldig positiv, blid og engasjert. Jeg har aldri sett noen vanskelige sider eller annet som gjør at man kunne ha forestilt seg situasjonen som har oppstått i dag, sier en person som har møtt paret i flere sosiale sammenhenger de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer